Index Vakbarát Hírportál

Hihetetlen! Mourinhóék ellen is fordított idegenben az MU

2021. április 11., vasárnap 19:28

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 31. fordulójában a Manchester United idegenben 3–1-re legyőzte a Tottenhamet.

A két csapat októberi meccsét az MU villámgyors vezetése ellenére 6–1-re a Tottenham nyerte meg, de a bajnokságot jól kezdő londoniak december közepe óta nyolc meccset is elveszítettek, a manchesteriek pedig az elmúlt öt hónapban csak egyszer kaptak ki, és a második helyen állnak a tabellán.

A manchesteriek a 33. percben betaláltak Paul Pogba káprázatos passza után Edinson Cavani finom befejezésével, de Scott McTominay visszanyúlva arcon találta Szon Hung Mint, így kifelé járt végül szabadrúgás – a 24 éves skót pedig még örülhetett is, hogy nem kapta meg a második sárga lapját is.

A hosszúra nyúlt visszanézésből egyértelműen a hazaiak jöttek ki jobban, hiszen nem sokkal később már a javukra mutatott 1–0-s állást az eredményjelző: Serge Aurier beadását Harry Kane pörgette Lucas Mourához, az ő centerezését pedig Szon Hung Min passzolta a kapuba (1–0).

Persze, azt már megtanulhattuk az idény során, hogy a Manchester United nem esik kétségbe akkor sem, ha hátrányba kerül idegenben – a Brighton, a Newcastle, az Everton, a Southampton, a West Ham, a Sheffield United és a Fulham otthonában i fordítani és győzni tudott!

A második félidőre pedig a szokás szerint egy sokkal támadóbb MU érkezett, és bár McTominay távoli löketét, majd Cavani ziccerét még védte Hugo Lloris, utóbbi után a kipattanót Fred már a kapuba vágta (1–1).

Az utolsó negyedórához közeledve Harry Kane nagy lehetőségénél hárított Dean Henderson, a kihagyott ziccer pedig megbosszulta magát: a 72. percben beálló Mason Greenwood beadása után Cavani csukafejesével megint fordítottak a „vörös ördögök” (1–2).

A végjátékban ismét Pogba és Cavani okozott riadalmat, csak most a saját kapu előtt: mindketten megcsúsztatták a beadást, utóbbit követően pedig a saját kapufának kellett mentenie.

A végére jött a csattanó, egy csel után Greenwood a rövidbe lőtte csapata harmadik gólját, bebiztosítva a sikert (1–3).

a Manchester United az idénybeli nyolcadik idegenbeli fordítását mutatta be a Premier League-ben, hátránya pedig 11 pontra csökkent az eggyel többet játszó városi rivális Cityvel szemben.

ANGOL PREMIER LEAGUE

31. FORDULÓ

Burnley–Newcastle United 1–2 (Vydra 18., ill. Murphy 59., Saint-Maximin 64.)

West Ham United–Leicester City 3–2(Lingard 29., 44., Bowen 48., ill. Iheanacho 70., 91.)

Tottenham Hotspur–Manchester United 1–3 (Szon Hung Min 40., ill. Fred 57., Cavani 79., Greenwood 96.)

Sheffield United–Arsenal 0–3 (Lacazette 33., 85., Martinelli 72.)

Az élmezőny állása: 1. Manchester City 74 pont (32 meccs), 2. Manchester United 63, 3. Leicester City 56, 4. West Ham United 55, 5. Chelsea 54, 6. Liverpool 52, 7. Tottenham 49 (30)

(Borítókép: Marc Atkins / Getty Images)

Rovatok