Index Vakbarát Hírportál

Az MU-tréner szerint csoda kell a Manchester City befogásához

2021. április 12., hétfő 14:54

A Manchester Unitednek csoda kell 11 pontos hátránya ledolgozásához a városi rivális Cityvel szemben az angol labdarúgó-bajnokságban – véli Ole Gunnar Solskjaer menedzser.

A Manchester United a vasárnap a Tottenham vendégeként aratott 3–1-es győzelemmel kihasználta, hogy az éllovas City nagy meglepetésre hazai pályán kikapott az újonc Leeds Unitedtől.

A 74 ponttal tabellaelső Citynek hat, a 63 pontos Unitednek hét mérkőzése van hátra a Premier League küzdelmeiből, és bár a norvég tréner nem tett le a bajnoki címről, reálisan látja az esélyeket.

Elméletileg nem lehetetlen, ám sok mindennek kell történnie hozzá. Leginkább egy csodának

– fogalmazott Solskjaer, hozzáfűzve: „néha történnek csodák”.

A United tavaly harmadikként zárt, 33 pontos lemaradással a bajnok Liverpool és 15-tel a City mögött.

A vezetőedző a győzelmek mellett azt várja csapatától: bizonyítsa be, hogy fejlődött az elmúlt kiíráshoz képest, és olyan közel kerüljön a Cityhez, amennyire csak lehetséges.

A Manchester United csütörtökön az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján, idegenbeli 2–0-s sikerét követően, fogadja a Granadát, majd vasárnap a Burnleyt látja vendégül a bajnokságban.

ANGOL PREMIER LEAGUE

31. FORDULÓ

Tottenham Hotspur–Manchester United 1–3 (Szon Hung Min 40., ill. Fred 57., Cavani 79., Greenwood 96.)

Az élmezőny állása: 1. Manchester City 74 pont (32 meccs), 2. Manchester United 63, 3. Leicester City 56, 4. West Ham United 55, 5. Chelsea 54, 6. Liverpool 52, 7. Tottenham 49 (30)

(MTI/Index)

Borítókép: Dave Thompson / AFP

Rovatok