Index Vakbarát Hírportál

Hiába nyert Párizsban, kiesett a címvédő Bayern

2021. április 13., kedd 22:56

A címvédő Bayern München idegenben 1–0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint, de az idegenben szerzett több gól miatt így is a párizsi gárda jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A tavalyi finalista ellenfele a Manchester City–Borussia Dortmund párharc (az első meccsen 2–1) továbbjutója lesz a döntőbe kerülésért.

A két csapat szenzációs meccset játszott nem egészen egy hete, és bár a lövések számában a Bayern München 31–6-ra nyert, a meccset a PSG húzta be 3–2-vel, így nehéz helyzetből várta a címvédő a párizsi visszavágót.

A találkozó az elsőhöz hasonlóan egy Kylian Mbappé-megindulással kezdődött, ezúttal viszont kiszorított helyzetből nem talált be, majd ismét a Bayern került fölénybe, amit a világbajnok francia támadó megiramodásaival próbált megválaszolni a házigazda, de centerezése után Neymar közeli lövését védte Neuer.

A 11. percben a stadionon kívül rekedt szurkolók tűzijátékkal emelték a hangulatot, a pályán viszont még egy negyedórát kellett erre várni.

Először a bajorok kerültek fölénybe, két labdaszerzés után Sané, majd Kimmich lőtt kevéssel a kapu jobb oldala mellé, majd egy Di María, Mbappé, Neymar összjáték után a brazil ziccerét védte a németek kapusa.

Neymar hadilábon állt a szerencsével, hiszen a következő percekben háromszor(!) is eltalálta a kapufát.

Ugyanakkor, ahogyan az első meccsen, itt is a kevésbé veszélyes csapat szerzett előnyt, Alaba közeli lövését Navas még védte, a kipattanót viszont Choupo-Moting a kapuba fejelte (0–1).

A fordulást követően Alaba mellé szálló lövésére Di María picit hosszú centerezése jött válaszul, mielőtt a párizsi védelem kis híján lövetett egy gólt Thomas Müllerrel.

A franciák ezt követően kevésbé forszírozták a támadásokat, a Bayern pedig nem tudott mit kezdeni a hazai védekezéssel. A végjátékhoz érkezve Kean lőtt jócskán fölé a büntetőterületen belülről, majd Mbappé már a léc alá bombázott, pechjére lesről indult, így nem ért a gólja.

Az utolsó tíz percben Sané és Di María is nagy lökést adhatott volna csapatának a továbbjutás felé, de újabb gól már Neymar újabb nagy lehetőségeiből sem esett, így a PSG idegenben szerzett több góllal ment tovább.

Az elmúlt 9 kiírásból 8-ban vagy a Bayern nyerte meg a BL-t, vagy az a csapat, amelyik búcsúztatta a münchenieket.

A másik keddi meccsen a sevillai párharc első felvonásán 2–0-ra nyerő Chelsea „házigazdaként” a 94. percig húzta kapott gól nélkül, végül pedig az 1–0-s vereség is belefért a Portótól, így bejutott legjobb négy közé, ahol a Real Madrid–Liverpool párharc (első meccsen 3–1) továbbjutójával találkozik.

BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Paris Saint-Germain (francia)–Bayern München (német) 0–1 (Choupo-Moting 40.)

Továbbjutott: a PSG, 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

Chelsea (angol)–Porto (portugál) 0–1 (Taremi 94.)

Továbbjutott: a Chelsea, 2–1-es összesítéssel.

Borítókép: Matthias Hangst / Getty Images Hungary

Rovatok