Index Vakbarát Hírportál

Megvan a BL-szereplő német csapat új edzője

2021. április 13., kedd 10:54

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Mönchengladbach a hivatalos honlapján bejelentette, hogy az új idénytől kezdve Adi Hütter lesz a csapat vezetőedzője.

A Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőig jutó – ott a Manchester City elleni párharcban a Puskás Arénában mindkétszer 2–0-ra kikapó együttes élére azért kellett új trénert keresni, mert Marco Rose 5 millió euró ellenében a Dortmundnál folytatja edzői karrierjét. 

Helyét az 51 éves osztrák Adi Hütter veszi át, aki hároméves szerződést köt a Bundesligában jelenleg csak nyolcadik együttesnél.

Nagyon örülünk Adi Hütter beleegyezésének. A csapatunk és a klubunk számára ő a tökéletes edző az előttünk álló kihívások és célok teljesítésére

– idézi a klubhonlap Max Eberl sportigazgatót.

Hütter korábban volt a Red Bull Salzburg edzője – a 2014–2015-ös idényben bajnoki címet és kupát is nyert –, majd Svájcban a Young Boyszal is aranyérmes lett.

2018-ban vette át az Eintrach Frankfurt irányítását, az együttessel 2019-ben csak tizenegyes párbajban maradt alul a végső győztes Chelsea-vel szembeni Európa-liga-elődöntőben.

A Frankfurt ebben az idényben 28 fordulót követően 53 ponttal a negyedik, BL-induló helyen áll, egy ponttal lemaradva a már dobogós Wolfsburgtól.

Borítókép: Boris Streubel/Getty Images

Rovatok