Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Hansi Flick a szezon végén távozik a Bayerntől

2021. április 17., szombat 18:38

Eldőlt a Bayen Münchent irányító Hansi Flick sorsa, a szakember nyáron felbontja szerződését a bajorokkal, és távozik a csapat kispadjáról.

A Bayern 3–2-re győzött a Bundesliga 29. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Wolfsburg vendégeként, az edző a mérkőzés után így nyilatkozott:

Nyáron felbontom a szerződésemet a Bayernnel, ez immáron tény. Fontos volt számomra, hogy a csapat személyesen tőlem tudja meg a döntésemet, amelyet az illetékesekkel már a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzés után közöltem.

Egybehangzó sajtóhírek szerint Flick sokáig nem marad munka nélkül, ő az első számú jelöltje ugyanis a német szövetségnek a válogatott kispadjára, ahonnan Joachim Löw a nyári Európa-bajnokság után távozik.

Az 56 éves szakember 2019 novemberében vette át a bajor sztárcsapat irányítását, amellyel azóta mindent megnyert, ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként tavaly százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott. A mostani szezonban viszont már a BL-től és a Német Kupától is búcsúzott a Bayern, amely viszont a Bundesliga megnyerésével vigasztalódhat, ugyanis öt fordulóval a vége előtt hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt.

(Borítókép: Sebastian Widmann / Getty Images Hungary)

Rovatok