Index Vakbarát Hírportál

A kupadöntő előtt menesztették José Mourinhót

2021. április 19., hétfő 11:55

Sajtóhírek szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham menesztette menedzserét, José Mourinhót. A klub később megerősítette a távozás tényét.

A portugál tréner 2019 novemberében vette át a londoni együttest, amellyel 86 tétmérkőzésen 45 győzelem, 17 döntetlen és 24 vereség volt a mérlege.

A 2019–2020-as idényt csupán a hatodik helyen zárta a gárda, amely az új kiírásban sem remekel, 32 meccset játszva csak a 7. helyen áll, egy ponttal megelőzve a 31 találkozón pályára lépő Evertont.

José igazi profi, aki rendkívüli rugalmasságról tett tanúbizonyosságot a járvány idején. A magam részéről szerettem vele dolgozni, és sajnálom, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan elterveztük. Mindig szívesen látjuk itt, és szeretnénk köszönetet mondani neki és az edzői stábjának is

– idézi a klub közleménye Daniel Levy klubelnököt.

A hírek szerint az vezetett a portugál távozásához, hogy a Tottenham bejelentette, indul az Európai Szuperligában, ezt követően pedig Mourinho nem akart edzést tartani a csapatnak.

Az Európa-ligában óriási meglepetésre a hazai 2–0-s siker után esett ki a Dinamo Zagrebbel szemben a Spurs, amely a Ligakupában vasárnap a Manchester Cityvel találkozik a döntőben.

A Portóval és az Interrel BL-t is nyerő, az említett csapatok mellett a Chelsea-vel és a Real Madriddal is bajnok, a Manchester UniteddEl El-győztes Mourinho így trófea nélkül távozik a londoni klubtól.

(Borítókép: Peter Powell / AFP)

Rovatok