Index Vakbarát Hírportál

Lehet, hogy két angol csapat mégis kihátrál a szuperligából

2021. április 20., kedd 13:08

A Guardian egy angol klub magas pozíciójú vezetőjére hivatkozva arról számol be, hogy a Chelsea és a Manchester City is újragondolja az indulást az Európai Szuperligában. Állítólag mindkét együttesnél a rájuk zúduló népharag, a rendkívül negatív fogadtatás, az UEFA által kilátásba helyezett szankciók és a lehetséges kormányzati beavatkozás miatt kezdtek el a kihátráláson gondolkozni.

Bizonyos források szerint a 12 alapító csapatnak a fele volt az, amely teljes mellszélességgel állt bele a forradalomba, míg a többi hat vagy azért csatlakozott, hogy a járvány okozta gazdasági visszaesésből talpra tudjon állni, vagy azért, hogy egyszerűen ne maradjon ki.

Eközben megszólalt Gianni Infantino, a FIFA első embere is, aki teljes támogatásáról biztosította az UEFA-t, a csapatokat pedig figyelmeztette: olyan nincs, hogy egy lábbal kint, eggyel pedig bent állnak.

Ha egyesek úgy döntenek, hogy saját útjukat járják, akkor választásuk következményeivel együtt kell élniük. Vállalniuk kell a felelősséget a döntéseikért. Nem lehet félig bent, félig kint lenni, ennek abszolút világosnak kell lennie mindenki számára

 jelentette ki a sportág első számú irányítója az UEFA keddi kongresszusán, amelyet a svájci Montreaux-ban tartanak.

Infantino, aki korábban az UEFA főtitkára volt, megerősítette, hogy a FIFA elutasítja a szuperligát, egyúttal teljes támogatásáról biztosította az UEFA-t.

A húszcsapatosra tervezett szuperligát hat angol  Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City –, három olasz  Juventus, AC Milan, Internazionale  és három spanyol  Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid  sztárklub hozta létre. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lenne.

A hétfői bejelentés heves ellenreakciókat és bírálatokat váltott ki politikai szinten is, az UEFA pedig jelezte, hogy eltiltják a válogatottól a szuperligában játszókat.

(Index / MTI)

Rovatok