Index Vakbarát Hírportál

Rebrov: Az egyik legjobb meccsünket játszottuk a szezonban

2021. április 21., szerda 05:53

A Ferencváros magabiztosan, 3–0-ra győzte le kedden este az Újpestet az OTP Bank Liga 30. fordulójában, ezzel matematikailag is biztossá vált a zöld-fehérek bajnoki címe. A Fradi sorozatban harmadszor, története során 32. alkalommal ünnepelhet aranyérmet, így látták a mérkőzést a meccs főszereplői.

Már az első félidőben nagy lépést tett a címvédés felé Szerhij Rebrov csapata, hiszen Mirto Uzuni, valamint Nguen Tokmac találatával kétgólos előnyre tett szert a szünetig. A 77. percben aztán Uzuni büntetőből állította be a 3–0-s végeredményt.

Ezúttal láttam a fiúkon azt a motivációt, amit a Kisvárda elleni mérkőzésen hiányoltam, kielemeztük annak a találkozónak a hibáit. Rendkívül boldogok vagyunk és gratulálok mindenkinek, akivel együtt, közösen értük el ezt a sikert: a játékosoknak, a szakmai stábnak, a vezetőségnek és a szurkolóknak is. Hihetetlen, hogy sorozatban a harmadik bajnoki címünket nyertük meg”

– értékelt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov, aki szerint csapata az egyik legjobb meccsét játszotta a szezonban.

„A drukkereknek külön köszönet, hogy meglátogatták a fiúkat a hotelnél, ez óriási lökést adott nekik a derbire, ami kihatott a teljesítményükre is” – mondta az ukrán mester, aki azt is elárulta, hogy Dibusz Dénes térdsérülése miatt a hátralévő három mérkőzésen már biztosan nem szerepelhet.

A jövőjét firtató kérdésre röviden válaszolt. 

Erről a klubot kell megkérdezni, még egyéves szerződésem van a csapattal és szeretek itt dolgozni.

Az ukrán mestert a lefújást követő interjú végén „megtámadták” játékosai és hiába próbált tolmácsa, Nagy Bence mögé bújni, nem úszta meg a pezsgőfürdőt.

Az újpestiek edzője, Michael Oenning elégedett volt a látottakkal, szerinte egyedül a gól hiányzott együttese játékából.

Az első félidőben elégedett voltam a látottakkal, párharcokat nyertünk, bátran futballoztunk, de a Ferencváros jókor szerezte meg a vezetést. Hátrányban is próbáltuk irányítani a játékot és visszajönni a meccsbe, de egy elkerülhető találattal még nehezebb helyzetbe hoztuk magunkat. Szünetben mondtam a játékosoknak, hogy ne adják fel, egy góllal újra nyílttá tehetjük a találkozót. A második játékrész igazi derbi volt, sok kungfu-jelenettel. Mindent beleadtunk, de a gól hiányzott a játékunkból, a harmadik, szintén elkerülhető találattal a Fradi lezárta a mérkőzést. Gratulálok ellenfelünk bajnoki címéhez.”

A német szakember végül arról is beszélt, bár eredetileg nem akarta lecserélni Junior Tallót, aki a pályán több ferencvárosi játékossal, sőt Szerhij Rebrovval is összeveszett, a kialakult helyzetben, sárga lappal a birtokában kockázatos lett volna a pályán hagyni, így inkább lehozta őt.

Elfogadta a döntésemet, semmilyen probléma nincs közöttünk.”

Az FTC válogatott középpályása, Sigér Dávid így nyilatkozott:

„Nagyszerű érzés az újabb bajnoki cím, de van bennem hiányérzet, mert a szurkolóink nagyon hiányoztak a lelátókról. A meccset megelőzően kijöttek a buszunk elé, ez pedig akkora pluszt adott nekünk, ami szerintem a mérkőzésen is látszott rajtunk. 

Ebben a szezonban magunkat is le kellett győznünk, örülök, hogy sikerült, annak pedig különösen, hogy az Újpest ellen lettünk bajnokok.

Kár, hogy ezúttal a drukkerek nélkül kell ünnepelnünk, hiszen ők olyan fantasztikus hangulatot teremtenek minden találkozón, hogy még az ellenfeleink is szívesen jönnek a Groupama Arénába játszani.”

Az FTC 32. bajnoki címét megnyerő csapat névsora (a Fradi.hu alapján):

Kapusok: Dibusz Dénes, Bogdán Ádám, Szécsi Gergő

Védők: Abraham Frimpong, Miha Blazic, Adnan Kovacevic, Lasha Dvali, Samy Mmaee, Eldar Civic, Marcel Heister, Botka Endre, Lovrencsics Gergő, Henry Wingo, Csontos Dominik

Középpályások: Ihor Haratin, Somália, Aissa Laidouni, Sigér Dávid, Vécsei Bálint, Michal Skvarka, Varga Roland, Giorgi Kharaishvili, Róbert Mak, Redzic Damir, Gera Dániel.

Támadók: Tokmac Chol Nguen, Isael da Silva Barbosa, Oleksandr Zubkov, Myrto Uzuni, Franck Boli, Roko Baturina.

(Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok