Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea nyerte a derbit, nagy lépést tett a BL felé

2021. április 24., szombat 20:24

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 33. fordulójában a Chelsea 1–0-ra legyőzte idegenben londoni riválisát, a West Ham Unitedet, így nagy lépést tett az első négy hely bebiztosítása felé.

Ha az idény előtt valaki azt mondja, hogy ez a két csapat lesz London első két csapata, és azért küzdenek egymással, melyikük induljon a BL-ben, kevesen hitték volna el, mégis, a West Ham United és a Chelsea ütközete gyakorlatilag a negyedik helyért zajlott.

A szezon egyik kellemes meglepetéseként remeklő West Ham United-támadójáték ugyanakkor a Tuchel-érában betonbiztos Chelsea-védelemmel szemben teljesen tehetetlennek bizonyult az első játékrésztben, és bár a „kékek” offenzívája sem volt elsöprő, Benjamin Chilwell bal oldali beadása megtalálta Timo Wernert, aki közelről nem rontott (0–1).

A német támadó több mint két hónap után volt ismét eredményes a PL-ben, ezt megelőzően a Newcastle United ellen, február 15-én talált be bajnokin.

A fordulást követően a Chelsea labdabirtoklási fölénye visszaesett, ezzel együtt viszont a nagyobb terület következtében többször is próbára tudták tenni Lukasz Fabianskit – de a lengyel állta a sarat.

A hazaiaknál a bombaformában lévő Jesse Lingard egy óra után ébredt, de egyetlen igazán komoly lehetőségéből sem találta el a kaput.

A mérkőzés a 81. percben zárult le érdemben, amikor Fabián Balbuena szerelési kísérlete után ellenfele lábára taposott, amiért Paolo Di Canio 2002 januári esete óta először kapott West Ham-játékos pirosat egy Chelsea elleni derbin.

A végjátékban még egy Hakim Zijes-löketet jegyezhettünk fel, ez azonban nem talált kaput, így maradt az 1–0, a Chelsea pedig óriási lépést tett a BL-indulás felé.

ANGOL PREMER LEAGUE

33. FORDULÓ

Liverpool–Newcastle United 1–1(Szalah 3., ill. Willock 95.)

West Ham United–Chelsea 0–1 (Werner 43.)

Sheffield United–Brighton & Hove Albion 1–0 (McGoldrick 19.)

Az élmezőny állása: 1. Manchester City 77 pont, 2. Manchester United 66 (32 meccs), 3. Leicester City 59 (32), 4. Chelsea 58, 5. West Ham 55, 6. Liverpool 54, 7. Tottenham 53, 8. Everton 52 (32), 9. Arsenal 46, 10. Leeds United 46 (32), 11. Aston Villa 44 (31)

Borítókép: Andy Rain / AFP

Rovatok