Index Vakbarát Hírportál

Elbúcsúzott világbajnok játékosától a Bayern München

2021. május 4., kedd 16:07

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München kedden a hivatalos honlapján jelentette be, hogy az idény végén távozik Javi Martínez.

A búcsú nem meglepő, borítékolható volt, hogy a felek nem hosszabbítanak szerződést.

Martínez 2012-ben érkezett Münchenbe, akkor klubrekordot jelentő 40 millió euróért. Már az első idényében alapember lett Jupp Heynckes triplázó csapatában. 

A kilenc év alatt többször is sérülés hátráltatta, eddig összesen 266 alkalommal lépett pályára a német együttesben. Fellépésein 14 gólt szerzett és 11 gólpasszt jegyzett.

Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy kilenc évig a Bayern-család tagja lehettem. Szeretnék köszönetet mondani ennek a nagyszerű klubnak és mindenekelőtt a szurkolóinak – Münchent az otthonommá tettétek. Ezt a kilenc évet sosem felejtem el. Már az első napon tudtam, mit jelent a Mia san mia, és hogy mennyire különleges az FC Bayern

– fogalmazott a klub honlapjának a 32 éves világbajnok játékos, aki a Bayernnel kilencedik bajnoki címét ünnepelheti ezen a hétvégén. Martínez továbbá kétszer Bajnokok Ligáját és ötször Német Kupát is nyert az együttessel. 

Az már biztos, hogy a szezon végén Jérome Boateng és David Alaba is távozik a klubtól, csakúgy mint Hansi Flick vezetőedző, akinek helyére Julian Nagelsmann érkezik majd.

(Borítókép: M. Donato / Getty Images Hungary)

Rovatok