Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo Olaszországba csábítja Lionel Messit

2021. augusztus 6., péntek 16:08

Amióta a Barcelona bejelentette csütörtökön, hogy minden idők egyik legjobb futballistája, Lionel Messi biztosan távozik a klubtól, alighanem a világ összes sportvezetőjének átfutott a fején, hogyan tudná elcsábítani az argentin zsenit.

Persze valós esélye erre csupán néhány együttesnek lehet, elvégre a nagyjából hetvenmillió eurós (24,7 milliárd forintos) éves fizetését nem tudja mindenki kifizetni.

A Manchester Citynek például lehetne rá lehetősége, csakhogy éppen a minap jelentette be, hogy százmillió fontért szerződtette Jack Grealisht, mellette pedig a Tottenham csatára, Harry Kane a legfőbb nyári célpont.

Hittünk Grealishben, és arról is meg voltunk győződve, hogy Messi a Barcelonában marad. Jelenleg nem gondolunk arra, hogy megszereznénk. Abszolút nem. Meglepetésként ért mindenkit a bejelentés

– emelte ki Josep Guardiola, a City menedzsere a szombati angol Szuperkupa előtti sajtótájékoztatón, hogy egyáltalán nem tervezik a hatszoros aranylabdás átigazolását.

A manchesteriek mellett szóba jöhetne a Paris Saint-Germain is. A csapatnak meglenne a forrása a 34 éves játékos szerződtetésére, ráadásul honfitársa, Mauricio Pochettino a vezetőedző, sőt ismét együtt játszhatna barcelonai csapattársával, Neymarral.

Csakhogy van valaki, aki nagyon szeretné, ha Messi nem Angliába vagy Franciaországba igazolna, hanem Olaszországba. Az a valaki pedig nem más, mint legfőbb vetélytársa, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo.

Remélem, hozzám hasonlóan elfogadja a kihívást. Talán hiányzom neki és szüksége van rám. Számomra kihívás az élet, amit nagyon szeretek, ahogy szeretem boldoggá tenni az embereket is. Szuper lenne, ha Olaszországba jönne egy napon. Játszottam már Angliában, Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában, ő viszont még mindig Spanyolországban van. Persze ha jól érzi ott magát, tiszteletben tartom

– mondta Cristiano Ronaldo a La Gazzetta dello Sportnak, hangsúlyozva, hogy szeretne ismét egy bajnokságban szerepelni Messivel, és bízik benne, hogy kilép a komfortzónájából a zseni.

Aki azt hitte, a Ronaldo és Messi közötti párbaj véget ért azzal, hogy a portugál eljött Spanyolországból, és a Real Madridtól a Juventushoz igazolt, könnyen lehet, tévedett, és hamarosan a Serie A-ban csap össze egymással a két fantasztikus labdarúgó – vagy éppen vállvetve küzdenek újabb trófeákért...

(Borítókép: Cristiano Ronaldo – balra – és Lionel Messi a Barcelona–Juventus Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Camp Nouban, 2020 decemberében. Fotó: David Ramos / Getty Images)

Rovatok