Index Vakbarát Hírportál

A Leicester nyerte a kupát, korábbi játékosa okozta a Manchester City vesztét

2021. augusztus 7., szombat 20:27

Kevin de Bruyne és Phil Foden nélkül, azonban Jack Grealish-sel a kispadon várta a Manchester City a Leicester City elleni angol Szuperkupa kezdősípszavát szombaton.

De Bruyne és Foden sérülés miatt maradt ki a keretből, a legdrágább angol futballista pedig azért nem kezdett, mert a minap jelentették csak be, hogy az angol bajnoki címvédő 100 millió fontért szerződtette a 25 éves futballistát az Aston Villától.

Nem áll készen a kezdésre, egy hetet edzett egyedül, de elutazik a csapattal, hogy gyorsabban menjen a beilleszkedés, és megismerkedjen a többiekkel. A kispadon kap helyet, aztán meglátjuk, mi történik

– mondta Josep Guardiola, a City menedzsere egy nappal a találkozó előtt, aki azt is elárulta, hogy Michael Ballack fiáért, Emilio Ballackért is játszanak, aki 18 évesen az életét vesztette egy balesetben a héten.

A mérkőzést a manchesteriek kezdték jobban, Ilkay Gündogan már a 8. percben veszélyeztetett 23 méterről, de a felső sarokba tartó szabadrúgását Kasper Schmeichel kiszedte.

A kezdeti megilletődöttséget követően magára talált a Leicester, és az FA-kupa címvédője több helyzetet is kidolgozott. Előbb Harvey Barnes lőtt a 16-oson kívülről a 18. percben, majd Jamie Vardy próbálkozott nagyjából 7 méterről, de mindkétszer védeni tudott Zack Steffen.

Guardiola aligha volt elégedett a látottakkal, és ezt a játékvezetőkön vezette le, aminek az lett az eredménye, hogy a manchesteriek menedzsere sárga lapot kapott a 42. percben.

A szünet előtt aztán majdnem jött a hideg zuhany, Jamie Vardy ugyanis nagyjából 6 méterről lőtt, de a manchesteriek kapusáról a kapufára pattant a labda.

A fordulás után a csendesen csordogált a játék, aztán a 65. percben felmorajlott a Wembley közönsége: Jack Grealish pályára lépett Samuel Edozie helyén. Lendületet azonban a szélső sem tudott vinni a játékba, sőt a találkozó végén jött a csattanó.

Nathan Aké rosszul vette át a visszapasszolt labdát, a csereként beálló Kelechi Iheanacho lecsapott rá, megtolta, majd a középhátvéd ügyetlen mozdulattal, estében buktatta a nigériai csatárt, akit a Leicester négy évvel ezelőtt éppen a Manchester Citytől szerződtetett.

A büntetőt a sértett lőtte, és ballal a kapu bal oldalába lőtt, ezzel megszerezte a vezetést a 89. percben.

A manchesteriek már nem tudtak újítani a hátralevő időben, így a Leicester az FA-kupa után az angol Szuperkupát is megnyerte – éppen 50 évvel az első sikere után.

Angol Szuperkupa
Leicester City–Manchester City 1–0 (0–0)
Gólszerző: Iheanacho (89. – 11-esből)

(Borítókép: angol Szuperkupa-győztes a Leicester City. Fotó: Catherine Ivill / Getty Images)

Rovatok