Index Vakbarát Hírportál

Kétszer is égett, de végül gálázott a meglepetéscsapat

2021. augusztus 15., vasárnap 16:53

Fölényes győzelemmel kezdte a Premier League 2021–2022-es idényét az előző idény egyik meglepetéscsapata, a West Ham United, amely ezúttal 4–2-re győzött a Newcastle United vendégeként.

Pedig nem indult rosszul a meccs a „szarkák” számára, hiszen már az ötödik percben eredményes volt Callum Wilson, és bár erre jött Aaron Cresswell válasza, a szünet előtt Jacob Murphy visszavette az előnyt (2–1).

A fordulást követően viszont villámgyorsan lerendezte a három pont kérdést a vendégcsapat. Michail Antonio előbb Mohamed Szaid Benrahmának harcolt ki gólhelyzetet, amiből összejött az egyenlítés, majd a tizenegyesét kihagyta ugyan, Tomás Soucek viszont a kipattanót a kapuba vágta.

Percekkel később aztán Antoniónak is összejött végre a gól, Behrahma adta vissza a kölcsönt egy kontra végén, az előző kiírásban hatodik helyen záró „kalapácsosok” így 4–2-re győztek.

Michail Antonio ezzel beérte a West Ham örökranglistáján Paolo Di Caniót, aki ugyancsak 47 PL-gólt szerzett a klub színeiben.

PREMIER LEAGUE

1. FORDULÓ

Newcastle United–West Ham United 2–4 (C. Wilson 5., J. Murphy 40., ill. Cresswell 18., Behrahma 53., Soucek 63., Antoni 66.)

Tottenham–Manchester City 1–0 (Szon Hung Min 55.)

(Borítókép: Ian MacNicol/Getty Images)

Rovatok