Index Vakbarát Hírportál

Itt vannak a Fradi ellenfelei: Leverkusen, Celtic, Betis

2021. augusztus 27., péntek 12:40

Kisorsolták a második számú európai kupasorozat, az Európa-liga 2021/22-es idényének csoportbeosztását.

A Ferencváros a Young Boys elleni elveszített Bajnokok Ligája-selejtező után kvalifikálta magát az EL-csoportkörbe, ahol a negyedik kalapból várhatta a péntek déli sorsolást. A Fradival megegyező kalapba került még a Rapid Wien, a Galatasaray, a Legia Varsó, a Midtjylland, az Antwerp, a Brondy és az osztrák Sturm Graz is.

 A magyar rekordbajnok 2019 után tért vissza a második legrangosabb európai kupa főtáblájára. 

A Fradi sorozatban harmadszor szerepel európai kupaporondon. 

Peter Stöger csapatának ellenfelei lehettek többek között az olasz Napoli, az angol Leicester City vagy a tavalyi francia negyedik Olympique Lyon is.

Az eseményeket – ahogyan a tegnapi Bl-sorsolásnál is – Laura Wontorra és Pedro Pinto nyitotta meg. Elsőként a díjátadásra került a sor, a 2020/21-es EL-idény legjobb játékosát díjazták, mely elismerést a győztes Villarreal támadója, Gerard Moreno vehetett át. 

Ezután következhetett a program lényegi része, kezdésként az első kalap csapatait osztották csoportokba. Az első kettő kalap csapatainak beosztása után már kialakultak érdekes párosítások, a C-csoportban a Napoli és a Leicester City várta további csoportellenfeleit. 

A harmadik kalap következett, ahol a francia Olympique de Marseille és a spanyol Real Sociedad is helyet foglalt. Míg végül a negyedik kalapra került a sor, ahonnan a magyar bajnok Ferencváros várta a csoportját. 

A Fradit a G-csoportba sorsolták a német Leverkusen, a spanyol Real betis és a skót Celtic mellé. 

A teljes csoportkör  beosztása:

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok