Index Vakbarát Hírportál

Negatív lett Szalai Ádám legfrissebb koronavírustesztje

2021. szeptember 4., szombat 21:58

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szombat délelőtt Twitter-oldalán közölte, hogy Szalai Ádám, a válogatott csapatkapitánya pozitív PCR-tesztet produkált, vagyis koronavírusos, és ezért kihagyja az Albánia elleni világbajnoki selejtezőt vasárnap.

Az MLSZ szombat este 9 óra előtt újabb, immáron jobb hírrel jelentkezett a közösségi médiában, és közölte, hogy a csatár Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által elismert PCR-tesztje szombaton már negatív volt.

Csakhogy a mérkőzésre vonatkozó hivatalos teszt számít ilyenkor, amely pozitív volt, így Szalai Ádám biztosan nem léphet pályára vasárnap, ráadásul a mérkőzés napján újabb tesztelés vár rá.

Magyarország vasárnap 18 órakor Albánia ellen játszik idegenben. Marco Rossi csapata a vb-selejtező I-csoportjában négy fordulót követően a 3. helyen áll azonos pontszámmal, héttel, mint a második Lengyelország, míg Albánia a negyedik 6 ponttal.

(Borítókép: Declan Rice (4) és Szalai Ádám (9) fejpárbaja a Magyarország–Anglia világbajnoki-selejtezőn. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

Rovatok