Index Vakbarát Hírportál

Döntés született a tömegverekedésbe fulladt francia bajnokiról

2021. szeptember 9., csütörtök 10:41

Semleges stadionban újrajátsszák a Nice–Olympique Marseille francia bajnoki mérkőzést, amely augusztus 22-én a futballszurkolók pályára özönlése miatt félbeszakadt – írja az MTI.

Az augusztusi francia bajnoki labdarúgó mérkőzésen a nézők többször is vizes palackokat dobáltak a pályára, majd az indulatok akkor szabadultak el,

amikor a második félidő közepén a szöglethez készülő Payet-t a nézőtérről eltalálták egy műanyag palackkal, a feldühödött futballista pedig visszadobta azt a nézők közé.

A szurkolók közül sokan a pályára rohantak, ahol összetűzés alakult ki a játékosokkal, valamint a két csapat biztonsági személyzetével. Az esetben három Marseille-játékos - Luan Peres, Mattéo Guendouzi és Payet - megsérült.

A liga fegyelmi bizottsága csütörtökön közölte, hogy a nizzai klubnak további két hazai meccset zárt kapuk mögött kell megvívnia, ezenkívül két pont levonással sújtotta a tabellán hatodik csapatot. Ezekből egy pontot felfüggesztve ítélt meg a testület, és csak újabb kihágás esetén lép érvénybe a levonása.

A találkozót 1–0-s hazai vezetésél, a 76.percben szakította félbe a játékvezető, majd másfél órával később a találkozó folytatására kötelezte a csapatokat, de a Marseille játékosai nem voltak hajlandóak visszamenni a pályára. 

Borítókép: (Getty Images)

Rovatok