Index Vakbarát Hírportál

Húsz hónap után tér vissza sérüléséből a Manchester United védője

2021. szeptember 22., szerda 10:46

Húsz hónap után ismét tagja a Manchester United keretének Phil Jones, aki felépült súlyos térdsérüléséből. A csapat szerdán a West Ham Unitedet fogadja az angol labdarúgó-ligakupában – írja az MTI.

A Carabao Cup harmadik fordulójának küzdelmei már kedden elkezdődtek, a United városi riválisa gólparádét rendezett harmadosztályú ellenfele ellen. 

A védő legutóbb tavaly januárban lépett pályára - akkor a Tranmere Rovers elleni FA Kupa-mérkőzésen gólt is szerzett -, elhúzódó térdproblémája miatt azonban azóta nem állhatott Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző rendelkezésére. Tavaly nyáron meg is kellett műteni.

Nagyon örülök, hogy visszatérhet. Az utánpótláscsapatban már teljesített kétszer kilencven percet, és edzésen is beszállt már, a térde pedig jól reagál. Nagyon keményen megdolgozott ezért

– nyilatkozott játékosáról a norvég vezetőedző. 

Solskjaer hozzátette: tudja, hogy elsősorban mentálisan volt nehéz Jones számára ez a hosszú időszak, sokszor még abban is kételkedett, hogy egyáltalán járni tud-e még vagy a gyerekeivel játszani a kertben, nemhogy futballozni. A 29 éves, angol válogatott játékos több mint 200 alkalommal szerepelt eddig az MU-ban.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok