Index Vakbarát Hírportál

Még az angol újoncnál is több a pénz a fizetésre, mint a Barcelonánál

2021. szeptember 29., szerda 17:55

A spanyol bajnokság, a La Liga fizetésekre vonatkozó szabályzata igencsak érzékenyen érinti az FC Barcelonát. Nem elég, hogy a katalánoknak nyáron meg kellett válniuk a világ valaha élt egyik legjobb játékosától, Lionel Messitől – ráadásul egy centet sem kaptak érte –, hogy a fizetési sapka alatt maradjanak, úgy tűnik, jelentős veszteséget könyvelhetnek el, ami miatt tovább csökken a játékosok bérére fordítható keretük – írja a Bloomberg.

A La Liga a fizetési plafont klubonként határozza meg, mégpedig a bérek és a bevételek alapján. 

Mivel a Barcelona várhatóan 487 millió eurós (175,4 milliárd forintos) veszteséget könyvelhet el, a klub fizetési keretét 97,94 millió euróban (35,3 milliárd forintban) maximalizálják

– mondta José Guerra, a La Liga igazgatója.

Ez jelentős érvágás, már csak azért is, mert a csapat legfőbb vetélytársa, a Real Madrid több mint hétszer annyit, 739,2 millió eurót költhet, de az Atlético Madrid (171,6) és a Sevilla (200,4) is magasabb bérköltséggel kalkulálhat.

Sőt az angol bajnokság, a Premier League újoncánál, a Watfordnál is több pénz jut a fizetésekre, a 12. helyen álló klubnál ugyanis 111,2 millió eurót költenek a bérekre, holott még sosem nyert jelentős trófeát, miközben a Barcelona többek között ötszörös BEK/BL-győztes.

A katalánok az elmúlt évek során nagyjából 1,35 milliárd eurós adósságot halmoztak fel, ám úgy tűnik, egy dubaji cég megmentheti őket, amely 1,5 milliárd eurós kölcsönnel segítené ki a Barcelonát.

Rovatok