Index Vakbarát Hírportál

Aki elbukja a magyar–albánt, búcsúzhat a vb-től – véli a vendégek kapitánya

2021. október 8., péntek 18:46

Az albán labdarúgó-válogatott is megtartotta sajtótájékoztatóját a Magyarország–Albánia világbajnoki selejtező előtt. A vendégek kapitánya, Edoardo Reja úgy véli, amelyik csapat elveszíti a szombati ütközetet, annak elszállnak az esélyei a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére.

Az együttes hat mérkőzést követően 12 ponttal a második helyen áll Anglia (16) mögött, megelőzve a lengyeleket (11) és a mieinket (10).

Elsőként Etrit Berisha, az albán csapat kapusa és egyben csapatkapitánya válaszolt az újságírók kérdéseire, így kitért a magyar csapat erősségeire és arra is, milyen mérkőzésre számít.

Abban bízunk, hogy folytathatjuk az eddigi ritmusunkat és megnyerjük a holnapi mérkőzést. A magyar válogatottnak van néhány kiváló képességű játékosa, de a legerősebb pont a csapatjátékban keresendő. Nincs egy kiemelkedő sztárja, de csapatjáték szintjén szép eredményeket ért el. Holnap más meccs lesz, mint amit szeptemberben játszottunk. Nehéz mérkőzésre számítok, de csak a győzelemre gondolunk. Igyekszünk az albániai mérkőzés színvonalát és ritmusát hozni. Akkor jól védekeztünk, a támadásunk is megfelelő volt, szép meccset játszottunk

– utalt az 1–0-s albán sikerrel záruló összecsapásra Berisha.

Ezt követően Edoardo Reja kapta meg a szót, akit arról faggattak, hogy gyakorlatilag döntőnek is beillik a szombati összecsapás.

Aki ezt a mérkőzést elveszíti, az gyakorlatilag elkönyvelheti, hogy nem végez a második helyen, így nem jut be a pótselejtezőbe. Jól ismerjük a magyar válogatott erősségeit. Jó hangulatban, magabiztosan várjuk az összecsapást, amelyen szép játékkal, jó focival szeretnénk jó eredményt elérni. Az az álmunk, hogy megtartsuk ezt a második helyezést a végelszámolásnál is

– felelte Reja.

A mieink sajtótájékoztatóján Gulácsi Péter arról beszélt, könnyen lehet, hogy egygólos összecsapást láthatunk, ezzel pedig Reja is egyetértett.

Két szervezett védelemről beszélünk, amely képes arra, hogy a megszerzett előnyt megtartsa a csapatának, úgyhogy igen, könnyen lehet, hogy egygólos meccsre kerül sor. Szeretnénk mi szerezni az első gólt

– tette hozzá az albánok olasz kapitánya, aki a kezdőcsapattal kapcsolatban elmondta, hogy nagyjából már körvonalazódik a fejében, de van még egy-két kérdőjel az egészségi állapotoktól függően, és csak holnap reggel határoz majd ezekről.

A mieink elleni mérkőzést illetően többször is hangsúlyozta a jó kontrajáték fontosságát, érzése szerint Marco Rossi együttese próbálja majd irányítani a játékot, de nekik megvannak a megfelelő futballistáik ahhoz, hogy gyors ellentámadásokkal célt érjenek.

Végezetül arról is beszélt, hogy a szombati, budapesti vagy a keddi, Lengyelország elleni hazai mérkőzést véli-e nehezebbnek.

A legnehezebb meccs a holnapi lesz, a lengyelek ellenire csak azután fogok gondolni. Szeretnénk szép meccset játszani, jó eredménnyel

– zárta gondolatait az olasz tréner.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (PAFC), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK), Tamás Márk (Slask Wroclaw)

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Schäfer András (FC DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

Támadók: Hahn János (FC DAC), Holender Filip (FK Partizán Belgrád), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐSOROZAT

I CSOPORT

7. FORDULÓ (október 9.)

20.45: Magyarország–Albánia (Tv: M4 Sport)

20.45: Andorra–Anglia (Tv: Sport1)

20.45: Lengyelország–San Marino

8. FORDULÓ (október 12.)

20.45: Anglia–Magyarország

20.45: Albánia–Lengyelország

20.45: San Marino–Andorra

9. FORDULÓ (november 12.)

20.45: Magyarország–San Marino

20.45: Andorra–Lengyelország

20.45: Anglia–Albánia

10. FORDULÓ (november 15.)

20.45: Lengyelország–Magyarország

20.45: Albánia–Andorra

20.45: San Marino–Anglia

A csoport állása: 1. Anglia, 16 pont, 2. Albánia, 12, 3. Lengyelország 11, 4. Magyarország, 10, 5. Andorra, 3, 6. San Marino 0.

(Borítókép: Elif Ozturk / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok