Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi: Nem tévedtem

2021. október 9., szombat 17:25

Lionel Messi interjút adott a France Footballnak, amiben beszélt a klubváltás körülményeiről, az új környezetről, Kylian Mbappéról és az Aranylabdáról.

Az argentin klasszis felelevenítette a nyári eseményeket, amikor a Barcelonától a Paris Saint-Germainhez szerződött. Arra készült, hogy aláírja új szerződését a katalánoknál, azonban amikor visszatért a szabadságáról, közölték vele, hogy a klub nem tudja megtartani. Gyorsan kellett reagálnia a történtekre, és miután nyilvánosságra került a hír, több csapat is megkörnyékezte. Végül azért is választotta a párizsiakat, mert tőlük kapta a legtöbb segítséget ahhoz, hogy ismét boldognak érezhesse magát. Persze nagy szerepet játszott a döntésben a játékosállomány és a futballisták személye is, több barátja is volt a PSG-nél, aki segített neki a beilleszkedésnél.

A lap kérdezte Kylian Mbappéról is, akiről Messi azt mondta, hogy még nem tudta teljesen megismerni, de jó a kapcsolatuk. Az ifjú francia támadó jól beszél spanyolul, így a pályán és azon kívül is kitűnően szót értenek. A Real Madridról szóló pletykákról és Mbappé esetleges klubváltásáról nem beszéltek még eddig, de Messi reméli, hogy a csatár maradni fog Párizsban. Sőt abban bízik, hogy vagy Mbappé, vagy Neymar kapja majd az idei Aranylabdát, de Robert Lewandowski és Karim Benzema is megérdemelné szerinte.

Kitért a fő céljára is, ami nem más, mint hogy a PSG játékosaként is Bajnokok Ligáját nyerjen. Az egyéni díjak nem érdeklik, csapatban szeretne győzni, és szerinte erre meg is van a lehetősége ezzel a csapattal, ott ugyanis mindenki a BL-ről álmodozik. Ezért is érzi úgy, hogy nem tévedett, amikor végül Párizsba szerződött.

Rovatok