Index Vakbarát Hírportál

A friss dollármilliárdos Newcastle United egyből bejelentkezett a Juventus sztárjáért

2021. október 12., kedd 13:33

Alig telt el pár nap, miután a Newcastle United hirtelen a világ leggazdagabb futballklubja lett, sajtóértesülések szerint egyből el is kezdte megkörnyékezni a futballvilág sztárjait.  

A szaúdi szuverén vagyonalap, a Public Investment Fund (PIF) – amely magában foglalja a PCP Capital Partnerst és az RB Sports & Mediát – több mint 300 millió fontért (127 milliárd forintért) felvásárolta a csapatot.  A négyszeres angol bajnok együttes első embere Jaszir al-Rumajjan lett, aki egyben a PIF igazgatója is, amely a világ egyik legbefolyásosabb befektetőcége, nem mellesleg Mohamed bin Szalman szaúdi herceg tulajdonában van.

A Newcastle United így a világ leggazdagabb tulajdonosi körével bíró csapat lett, így vezetői új sztárigazolásokra sem sajnálnák a pénzt, sőt. Újságírói értesülések szerint 

a Newcastle United bejelentkezett a Juventus középpályásáért, Aaron Ramseyért. 

A 30 éves walesi játékos 2019 nyarán érkezett Torinóba, miután lejárt a szerződése az Arsenal csapatával. Ramsey jelenlegi piaci értéke 14 millió euró, de a Juventusban nem kap sok játéklehetőséget, legutóbb szeptember végén a Sampdoria ellen töltött a pályán 21 játékpercet. 

Egy dolog biztos, a tulajdonosváltással a jelenleg a Premier League utolsó előtti helyén álló, nyeretlenül szerénykedő csapat lett a futballvilág legtehetősebb együttese.

A második leggazdagabb klubnak a világon, a Manchester Citynek mindössze tized annyi a vagyona, mint a „szarkák”-nak. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok