Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi: Ha nyerünk, hősök vagyunk, ha nem, idióták. Nehéz ezt kezelnem

2021. október 13., szerda 00:04 | aznap frissítve

A magyar labdarúgó-válogatott bravúros angliai pontszerzését követően Marco Rossi arról beszélt, hogy a játékosok mindent beleadtak a pályán, ugyanakkor azt nehezen tudja kezelni, hogy egy jó eredmény után hősöknek tartják őket, ha pedig kikap a csapat, akkor idióták. Gareth Southgate úgy véli, hogy a magyar csapat rászolgált a döntetlenre az Eb-döntős angol csapat otthonában.

A mieink Sallai Roland büntetőjével szereztek vezetést az első félidő derekán, a házigazda John Stones közeli találatával egyenlített nem sokkal később, újabb gól pedig már nem esett.

Az utolsó percig betartottuk a megbeszélt taktikát, szívvel-lélekkel futballoztunk, a játékosok pedig hozzátettek valami kis pluszt is. Kicsit szerencsések voltunk, ahogyan mindig az elmúlt kilenc évben. Olyan angol csapattal találkoztunk, amely talán nem volt épp a topon

– kezdte sajtótájékoztatóját Marco Rossi.

Az olasz szakember örül, hogy 1953 után először ismét pontot szereztünk a Wembley-ben, ugyanakkor nehéz helyzetnek tartja a hirtelen hangulatváltozásokat a válogatott megítélését illetően.

Ha jól tudom, ez az első alkalom, hogy Magyarország pontot szerzett a Wembley-ben a 6:3 óta. A múlt heti, Albánia elleni meccs után még egy idióta voltam, és őszintén szólva nekem ezt a helyzetet nehéz kezelnem. Ha nyerünk, hősök vagyunk, ha nem, akkor egészen máshogyan ítélnek meg minket. Három hónappal ezelőtt remek Európa-bajnok-szereplésen voltunk túl. A sorsolásnál mondtam, hogy a világbajnokság egy álom, ez számunkra véget ért, de az mindig bánt, amikor a nem valódi szurkolók egy rossz meccs után leírnak minket. Nem vagyunk azok az idióták, aminek beállítanak minket

– tette hozzá a kapitány.

Ezt követően a lelátói incidenssel kapcsolatban kérdezték, az első félidő elején a magyar szurkolótábor néhány tagja összecsapott a rendőrökkel, a hírek arról szóltak, hogy az egyik stewardot rasszista inzultus érte, ezt követően léptek közbe a rendőrök.

Nem kommentálom

– válaszolt röviden a kérdésre, majd az angol média egyik képviselője jegyezte meg, hogy sikerült elérnie azt, amit hétfőn szeretett volna, nevezetesen, hogy emelt fővel vonulhattak le a pályáról, de a szurkolók cserben hagyták őt a viselkedésükkel, de erre is azt válaszolta Rossi, hogy nincs hozzáfűznivalója, mert bármit is reagálna, kiforgatnák a szavait.

Az angolok részéről Tyrone Mings válaszolt elsőként az újságírók kérdéseire.

Csalódást keltő eredményt értünk el, mindig magasra tesszük a lécet magunknak, ezt most nem sikerült átvinni. A magyar válogatott jó csapat, nehéz játszani ellene, de úgy érzem, inkább elveszítettünk két pontot, mint szereztünk egyet.

Az Aston Villa védőjét is megkérdezték a nézőtéri rendbontásról, de ő sem tudott erről mit mondani.

Gareth Southgate a lefújást követően úgy reagált, hogy az újságíróktól hallotta először, hogy ilyesmi történt. Azt észrevette, hogy nagy morajlás van a tömegben, és ha valóban az történt, amit az újságírók említettek, akkor az nem elfogadható, ugyanakkor mivel nem ismeri a részleteket, ebbe nem akar belemenni.

Reagált viszont a magyar csapat ellenállását firtató kérdésre, illetve arra, hogy mi volt a különbség a budapesti kiütéses siker és a mostani, döntetlennel véget érő meccs között.

A magyar válogatott nagyon jól játszott ma. Nyáron az Európa-bajnokságon a topcsapatok ellen is megmutatta, hogy jó eredményre képes. Budapesten kicsit kinyíltak a magyarok a védekezésben, ma végig nagyon fegyelmezettek voltak, jól figyeltek a kontrákra, megérdemelték az egy pontot.

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐSOROZAT
I CSOPORT
ANGLIA–MAGYARORSZÁG 1–1 (1–1)
London, Wembley Stadion, 69 380 néző. V: A. Hernández (spanyol)
ANGLIA: Pickford – K. Walker, Stones, Mings, Shaw – Rice, Foden, Mount – Sterling (Henderson, 76.), Kane (Abraham, 76., Watkins, 92.), Grealish (Saka, 63.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Kecskés, Szalai A. – Nego (Bolla, 92.), Nagy Á., Szoboszlai (Nikolics, 92.), Schäfer (Vécsei, 79.), Nagy Zs. – Schön (Holender, 68.), Sallai (Hahn, 79.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Stones (37.), ill. Sallai (24. – 11-esből)

Albánia–Lengyelország 0–1 (Swiderski 77.) 

San Marino–Andorra 0–3 (Pujol 10., S. Moreno 55., Betriu 89.)

9. FORDULÓ (november 12.)

20.45: Magyarország–San Marino

20.45: Andorra–Lengyelország

20.45: Anglia–Albánia

10. FORDULÓ (november 15.)

20.45: Lengyelország–Magyarország

20.45: Albánia–Andorra

20.45: San Marino–Anglia

A csoport állása: 1. Anglia 20 pont 2. Lengyelország 17, 3. Albánia 15, 4. Magyarország 11, 5. Andorra 6, 6. San Marino 0

(Borítókép: A magyar válogatott öröme a döntetlent követően – MTI/Kovács Tamás)

Rovatok