Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő végjátékban szakadt meg a Man. United káprázatos szériája

2021. október 16., szombat 18:05

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 8. fordulójában szakadt meg a Manchester United közel kétéves idegenbeli veretlenségi szériája, a Leicester City a hajrában alaposan megszórta a „vörös ördögöket”. A címvédő Manchester City magabiztosan nyert, a magyar válogatott réme pedig újra lecsapott.

Sem a Leicester City, sem a Manchester United nem várta kiemelkedő formában az egymás elleni meccset, hiszen a házigazda a legutóbbi négy bajnokiján csak két pontot szerzett, de a vendégcsapat sem lehetett elégedett az előző két, ráadásul hazai PL-meccsén szerzett egy döntetlennel.

A találkozót a „vörös ördögök” kezdték jobban és 19. percben egy szenzációs Mason Greenwood-lövéssel előnybe is kerültek, Kasper Schmeichelnek nem volt esélye a távolról a jobb felsőbe zúgó labdával szemben (0–1).

Az éledező házigazda Ricardo Pereira lövésszerű beadásával riogatott, és bár ez a megoldás egyiknek sem volt végül jó, bő félórányi játék után már összejött az egyenlítés: Harry Maguire hibája után Kelechi Iheanacho játszott Youri Tielemanshoz, aki remekül tekert a hosszú felsőbe (1–1).

Az utolsó negyedóra kezdetén Tielemans közel került a második góljához is, de újabb távoli próbálkozását David de Gea a kapufára simogatta, a túloldalon pedig Cristiano Ronaldo két lehetőségénél is a lesvonal volt az egyik fő ellenfél.

Ami a következő szűk tíz percet illeti, az maga volt a jó értelemben vett ámokfutás!

Előbb a csereként beáll Patson Daka tette kétszer is próbára De Geát, de a második után kipattanó labdát Caglar Söyüncü a kapuba vágta, fordított a Leicester (2–1).

Még ki sem ünnepelhette magát igazán a közönség, amikor jött a válasz: az Egyesült Királyság második legbefolyásosabb fekete közéleti személyiségének tartottMarcus Rashford épp Söyüncü beragadását használta ki egy kontra végén (2–2).

54 másodperccel később viszont megint a Leicester vezetett! A középkezdésből végigvitt támadás során Ayoze Pérez beadását Jamie Vardy lőtte kapásból a bal felsőbe (3–2).

A United újabb gólt nem tudott szerezni, sőt, a ráadásban Patson Daka is betalált, így 4–2-re nyert a Leicester City.

A Manchester United így 29 veretlenül megvívott idegenbeli bajnoki után kapott ki ismét, ezelőtt legutóbb 2020 januárjában a Liverpool (2–0) verte meg a vendégként pályára lépő „vörös ördögöket”.

A Manchester City óriási mezőnyfölénye már a 12. percben góllá érett a Burnley ellen, Phil Foden lövését még Nick Pope még védte, a kipattanót viszont Bernardo Silva már bevágta.

A címvédő sorra alakította ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket, de a 70. percben csak bebiztosította a győzelmét, Kevin De Bruyne volt eredményes (2–0).

A magyar válogatott ellen mindkét vb-selejtezőn győztes gólt szerző Armando Broja a Southamptonban is hős volt, a 20 éves albán csatár a Leeds United elleni meccset döntötte el. 

A hajrára a Wolverhampton sem panaszkodhat, a 80. percben kettővel égő együttes csak nyert az Aston Villa vendégeként (2–3).

A Chelsea Brentford elleni meccsén olyan 75 percig semmi sem utalt arra, hogy izgalmas végjáték lehet, a vendégek magabiztosan őrizték az 1–0-s vezetést, de a hajrában sorra jöttek a hazai ziccerek, összesen 16 lövéssel zártak a hazaiak, 7–1 volt a kaput eltalálók száma, mégis alulmaradtak. Edouard Mendy óriásiakat védett, volt még két kapufa is, de a Chelsea visszavette a vezetést a tabellán.

PREMIER LEAGUE

8. FORDULÓ

Watford–Liverpool 0–5(Mané 9., Firmino 37., 52., 91., Szalah 54.)

Aston Villa–Wolverhampton 2–3 (Ings 48., McGinn 69., ill. Saiss 80., Coady 86., Neves 95.)

Leicester City–Manchester United 4–2 (Tielemans 31., Söyüncü 78., Vardy 83., Daka 91., ill. Greenwood 19., Rashford 82.)

Manchester City–Burnley 2–0 (Bernardo Silva 12., De Bruyne 70.)

Norwich City–Brighton 0–0

Southampton–Leeds United 1–0 (Broja 53.)

Brentford–Chelsea 0–1 (Chilwell 45.)

Az élmezőny állása: 1. Chelsea 19 pont (16–3), 2. Liverpool 18 (22–6), 3. Manchester City 17 (16–3), 4. Brighton 15 (8–5), 5. Manchester United 14 (16–10), 6. Everton 14 (13–8, 7), 7. Brentford 12 (10–7)

(Borítókép: Alex Pantling/Getty Images)

Rovatok