Index Vakbarát Hírportál

Messi utódja máris új szerződést írhat alá a Barcelonával

2021. október 19., kedd 14:49

Múlt héten Pedri hosszabbított a Barcelonával, a 17 éves játékos 2026-ig áll szerződésben a klubbal, a csapat szándéka pedig egyértelmű: legalább 2026-ig játsszon az együttesben az ifjú titán. Mindezt az egymilliárd eurós kivásárlási árral nyomatékosították.  

A tűzijáték úgy tűnik, ezen a héten sem maradhat el a katalánoknál, a mindig jól informált sportújságíró, Fabrizio Romano információi szerint a klub másik fiatal sztárja, a 18 éves Ansu Fati is hosszabbít. A konkrét időtartamról nem tudni, ám Pedri szerződéséből kiindulva hosszú távú megegyezésről lehet szó, és a kivásárlási ára is nagyon borsosnak ígérkezik.

A Barca szándéka nem meglepő, a csapatot majdnem földbe állító exelnök, Josep Maria Bartomeu is azt nyilatkozta egy interjúban, hogy 150 millió euróért sem volt hajlandó elengedni Lionel Messi utódjának kezét.

A Barcelona új tízese, Ansu Fati nem mindennapi tehetség, sokan Lionel Messi utódjának vélik. Fati nyáron kapta meg a legendás mezszámot, melyet korábban az argentin sztárcsatár viselt hosszú éveken át. 2019 augusztusában a Real Betis ellen debütált a csapatban 16 évesen és 298 naposan. Ifjú kora miatt számtalan rekordot tart, többek között ő a legfiatalabb gólszerző a Bajnokok Ligája, a La Liga és a spanyol labdarúgó-válogatott történetében. Fati az utóbbi szűk egy évet sérülten töltötte, novemberben egy Real Betis elleni találkozón megsérült a térdszalagja, meg is kellett műteni. Augusztus végén állt újra edzésbe, majd szeptember végén góllal tért vissza a Levante ellen.

(Borítókép: Ansu Fati gólöröme a Valencia ellen. Fotó: David Ramirez / Getty Images)

Rovatok