Index Vakbarát Hírportál

A Barcától érkezhet az újgazdag Newcastle első nagy szerzeménye

2021. október 21., csütörtök 13:15

A tulajdonosváltás óta rendkívül tehetős Newcastle United első nagy nevű érkezője a Barcelonánál kegyvesztetté vált Ousmane Dembélé lehet a goal.com beszámolója szerint.

Azok után, a szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) Mohamed bin Szalmán szaúdi uralkodó vezetésével nyolcvanszázalékos részesedést vásárolt a klubból, máris elkezdődtek a találgatások, hogy kikkel erősítheti meg a Premier League mezőnyének végén kullogó együttest a vezetőség, amelynek összvagyona több mint a tízszerese a világviszonylatban is kiemelkedő Manchester City-tulajokénak.

A goal.com értesülése az első nagy nevű érkező Ousmane Dembélé lehet, aki a Rennes-ben feltűnve keltette fel a topklubok figyelmét, a Dortmundban mutatott lendületes játékával pedig meggyőzte a Barcelona vezetését, hogy 105+40 millió euró sem sok érte.

A 2017-es átigazolás messze nem úgy sült el, ahogyan remélték, a még mindig csak 24 éves francia szélsőt számos sérülés is hátráltatta, 118 tétmeccsen 30 gól és 21 gólpassz jött össze, de ebben az idényben még egyáltalán nem tudott pályára lépni (bár itt arról szólnak a hírek, hogy azért nem játszatják, hogy ne kelljen bizonyos tételeket kifizetni miatta a Dortmundnak), és már 96 találkozót kellett kihagynia.

Dembélé szerződése a nyáron lejár, így érte még csak átigazolási díjat sem kell fizetniük a „szarkáknak”.

Az angol klub a hírek szerint öt évre, évi 15 millió eurós fizetéssel és 15 milliós aláírási bónusszal csábítja a 27-szeres francia válogatott játékost.

Az angol lapok eközben az Everton csatárát, Dominic Calvert-Lewint is fekete-fehérben látják már (a 11-szeres angol válogatott futballista piaci értékét 45 millió euróra taksálja a transfermarkt.de), a nemrégiben menesztett Steve Bruce utódjának pedig a korábbi római Paulo Fonseca nevét vetették fel.

(Borítókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Rovatok