Index Vakbarát Hírportál

Erőből fejbe dobták a focistát, félbeszakadt a francia bajnoki

2021. november 21., vasárnap 21:24

A francia labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén az Olympique Lyon az Olympique Marseille csapatát fogadta. A találkozó azonban nézőtéri rendbontás miatt a 8. percben félbeszakadt.

A vendégek játékosa, Dimitri Payet készült elvégezni egy szögletet a 4. percben, egy szurkoló  azonban egy teli vizespalackkal erőből fejbe dobta.

A középpályást ápolni kellett, a játékvezető pedig félbeszakította a mérkőzést. Sokáig kérdéses volt, hogy folytatódik-e a találkozó, a lyoni stadion műsorközlője aztán 22.00 óra után arról tájékoztatta a nézőket, hogy hamarosan újraindul a játék, ám még egy rendbontás esetén véglegesen beszüntetik a mérkőzést.

A Marseille játékosai azonban nem jöttek ki a pályára újra bemelegíteni, ők nem akarták folytatni a meccset, így végül nem a játékvezető lefújta az összecsapást. 

Az esetet a Francia Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága hétfőn rendkívüli ülésén tárgyalja.

Nem ez az első eset idén, hogy baj volt a francia szurkolókkal, augusztusban szintén Payet volt a főszereplője egy másik botránynak: a Nice elleni meccsen is megdobták a játékost, ő azonban visszahajította a flakont a tömegbe, a dühös drukkerek pedig berohantak a pályára és rátámadtak a Marseille labdarúgóira.

(Borítókép: Philippe Desmazes / AFP)

Rovatok