Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo páros lábbal szállt bele a France Football főszerkesztőjébe

2021. november 30., kedd 11:31

Cristiano Ronaldo hosszú közleményben nevezte hazugnak a France Football főszerkesztőjét, aki egy interjúban élesen bírálta a portugál sztárt.

Pascal Ferré, az Aranylabdát kiosztó France Football főszerkesztője egy múlt heti interjújában nyilatkozott Cristiano Ronaldo céljairól is:

Ronaldo egyetlen célkitűzése, hogy több Aranylabdával vonuljon vissza, mint Lionel Messi, ezt ő maga [Ronaldo] mondta nekem 

– állította Pascal Ferré. 

A Manchester United csatára hosszú közleményében cáfolta a francia újságíró állítását. Emellett elutasította azt a vádat is, mely szerint csak azért nem volt ott az Aranylabda díjátadó ünnepségén, hogy elkerülje a kötelező karantént. Cristiano Ronaldo közleményét változtatás nélkül közöljük:

Pascal Ferré hazudott, arra használta a nevemet, hogy saját magát és az újságát népszerűsítse. Elfogadhatatlan, hogy egy ilyen komoly díjért felelő személy ily módon hazudik, és tiszteletlen azzal szemben, aki mindig is tisztelte az Aranylabdát és a France Footballt. És ismét hazudott, amikor a kötelező karantén elkerülésével magyarázta a gáláról való távolmaradásomat, ami teljesen alaptalan. 


Mindig sportszerűen és fair módon gratulálok a győzteseknek, ez jellemezte pályámat a kezdetektől fogva, és azért csinálom ezt, mert nem vagyok senki ellen. Mindig magamnak és az általam képviselt kluboknak nyerek, és azoknak, akik kedvelnek engem. Sosem másokkal szemben győzök. 


Pályafutásom legnagyobb célkitűzése az, hogy nemzeti és nemzetközi címeket nyerjek a csapataimnak és a válogatottnak. A legnagyobb célom az, hogy jó példa legyek azok számára, akik profi labdarúgók szeretnének lenni. A legnagyobb célom az, hogy a nevem arany betűkkel íródjon bele a futballtörténelembe. 


Soraimat azzal zárnám, hogy a hangsúly már a Manchester United következő mérkőzésén van, a csapattársaimmal és a szurkolókkal szép eredményt érhetünk el a szezonban. És a maradék? Az csak maradék. 

A 36 éves portugál sztár pályafutása során öt Aranylabdát nyert, legutóbb 2017-ben kapta meg a rangos díjat. Idén Lionel Messinek ítélték oda, így az argentin rekordot döntve zsebelhette be a hetedik címet. Cristiano Ronaldo csak a hatodik lett az idei rangsorban. Ronaldónak ez lett a legrosszabb aranylabdás helyezése 2010 óta. 

(Borítókép: Cristiano Ronaldo mérgelődik egy szabadrúgás után. Fotó: Mike Egerton / Getty Images) 

Rovatok