Index Vakbarát Hírportál

Döntött az UEFA: újrasorsolnak a Bajnokok Ligájában

2021. december 13., hétfő 13:24 | aznap frissítve

Az ESPN információi szerint újrasorsolhatják a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításait, mivel a sorsolás közben két apró bakit is vétettek. A hírt később hivatalos oldalán is megerősítette az UEFA, 15 órakor jön az új sorsolás.

Amint arról beszámoltunk, hétfőn délben az UEFA nyoni székházában elkészítették a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításait. A sorsolásnál két apró hibát is vétettek: a Villarreal csoportmásodikként kapott ellenfelet a csoportelsők közül, és a Manchester United került elő – az angol csapat azonban nem lehetett volna a Villarreal ellenfele, hiszen egy csoportban szerepeltek, az UEFA szabályzata szerint pedig ez kizáró tényező. 

A sorsolásnál közreműködő Andrej Arsavin (aki a Szentpétervárott rendezendő döntő nagykövete) újat húzott, így lett a másik manchesteri nagyágyú, a City a „sárga tengeralattjáró” ellenfele.

A második baki rögtön ezután következett, a harmadik párosításnál: az Atlético Madrid potenciális ellenfelei közé nem került be a kalapba a Manchester United, mivel korábban kihúzták – pedig valójában nem, de nem tették vissza a csoportelsők közé. Az Atlético végül a Bayern Münchent kapta, a Manchester United pedig a PSG-t.

Az ESPN információi szerint több klub is panasszal fordult az UEFA-hoz, amely fontolóra vette a sorsolás újbóli elkészítését.

Az Atlético Madrid azt kérte, hogy vizsgálják felül az elkövetett hibákat, és sorsolják újra a nyolcaddöntőt. 

A másik madridi gigász, a Real Madrid még szürreálisabb kéréssel fordult az UEFA-hoz: arra kérte az európai szövetséget, ha újra megtartja a sorsolást, a Real Madrid–Benfica-párharcot ne sorsolják újra, hiszen az volt az első párosítás, ami elkészült, és akkor még minden a szabályok szerint zajlott.

Az UEFA 14 óráig hoz döntést az újrasorsolással kapcsolatban, természetesen folyamatosan nyomon követjük a történéseket. A francia L’Équipe napilap úgy értesült, hogy az UEFA meghozta a döntést: új sorsolást tart. A szervezet egyelőre hivatalosan nem erősítette meg.

Frissítés (13:45): Újrasorsolják a nyolcaddöntőt

Az UEFA hétfőn kora délután hivatalos oldalán közölte, hogy a technikai hibák miatt újra elkészíti a nyolcaddöntő sorsolását, méghozzá magyar idő szerint 15 órakor.

Egy olyan belső szolgáltatásunknál lépett fel szoftverprobléma a nyolcaddöntő sorsolásánál, amely kollégáinknak küldi az instrukciókat arról, hogy melyik csapat melyikkel sorsolható össze. Ennek eredményeként a sorsolás eredményét töröljük, és teljesen újat készítünk 15 órakor

– olvasható az UEFA közleményében.

Frissítés (15.26): Ez a végleges párosítás 

Délután három órakor megtörtént az újrasorsolás, íme:

Salzburg (osztrák)–Bayern München (német)

Sporting (portugál)–Manchester City (angol)

Benfica (portugál)–Ajax (holland)

Chelsea (angol)–Lille (francia)

Atlético Madrid (spanyol)–Manchester United (angol)

Villarreal (spanyol)–Juventus (olasz)

Inter (olasz)–Liverpool (angol)

PSG (francia)–Real Madrid (spanyol)

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításai az újrasorsolás előtt:

Benfica (portugál)–Real Madrid (spanyol)

Villarreal (spanyol)–Manchester City (angol)

Atlético Madrid (spanyol)–Bayern München (német)

Salzburg (osztrák)–Liverpool (angol)

Inter (olasz)–Ajax (holland)

Sporting (portugál)–Juventus (olasz)

Chelsea (angol)–Lille (francia)

Manchester United (angol)–PSG (francia)

(Borítókép: Pillanatkép a Bajnokok Ligája sorsolása előtt. Fotó: Richard Julliert / Getty Images Hungary)

Rovatok