Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool kapitánya kifakadt: senki sem veszi komolyan a játékosok egészségét!

2021. december 22., szerda 10:49

Jordan Henderson, a Premier League-ben szereplő Liverpool csapatkapitánya aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az angol élvonal döntéshozói nem törődnek a futballisták egészségével. A BBC-nek adott interjújában a középpályás hozzátette, a játékosok nem kapják meg a nekik járó tiszteletet sem.

A „vörösök” nem akármilyen széria előtt állnak, hiszen hat nap alatt háromszor kell pályára lépniük, kétszer a Leicester City ellen, közte pedig karácsony másnapján a Leeds United ellen.

A klubot finoman szólva sem kerüli el a baj, a középpályáról Fabinho, Thiago és Curtis Jones is kidőlt a koronavírus miatt, Henderson a Tottenham elleni 2–2-t betegség miatt kényszerült kihagyni, így nem maradt az első számú opciók közül itt senki sem Jürgen Klopp számára.

Továbbá a védelemből a világ egyik legjobb bekkje, Virgil van Dijk jelenleg önkéntes karanténban van a vírus miatt, Andrew Robertson pedig hárommeccses eltiltását kezdi meg a Spurs elleni kiállítása miatt.

Van baj tehát a „vörösöknél”, a kapitány pedig aggodalmát fejezte ki az év vége kapcsán.

Nem hiszem, hogy az emberek tudják értékelni, mennyire intenzív ez, amíg meg nem tapasztalják. Számunkra a labdarúgás jelent mindent, és szeretnénk a legmagasabb szinten űzni, amikor csak pályára lépünk. Sajnos ebben az időszakban ezt nehéz megtenni. Ez korábban sem volt egyszerű a karácsonyi időszak hajtásában, most ráadásul bejött még a koronavírus-járvány is, ami miatt még nehezebb és rosszabb a helyzet. Aggódom, hogy senki sem veszi komolyan a játékosok jólétét. Labdarúgóként természetesen játszani szeretnénk, de aggódom a játékosok egészsége miatt, és nem hiszem, hogy ezt bárki is kellően komolyan venné, különösen ebben az időszakban

– mondta Jordan Henderson a BBC-nek.

A középpályás elmondása szerint vannak egyeztetések a háttérben, és próbálnak valamiféle befolyást szerezni a jövőt illetően, de a helyzet jelenleg nem fest fényesen.

Ebben a pillanatban nem hiszem, hogy a játékosok megkapnák azt a tiszteletet, hogy valaki a nevükben függetlenül és döntéshozói helyzetben beszélve azt mondja, hogy ez a jelenlegi helyzet nem jó a játékosok szempontjából

– tette hozzá a középpályás, akinek a véleményét a liverpooli edzői stáb is tükrözi.

Klopp a hónap elején ugyanis ismét kifejtette ezzel kapcsolatos gondolatait:

A december mindig őrült lesz. Minden rendben van addig, amíg el nem érünk karácsonyig. A december 26. és 28. még mindig nem megfelelő a játékra. Elfogadjuk ezt, játszunk, ez a hagyomány, de ez akkor is nagyon nehéz. A január sem jobb, és ha sikeresek vagyunk a kupákban, akkor pláne. Rendkívül nehéz két hónap áll előttünk

– mondta a hó elején a német menedzser.

Pep Lijnders segédedző is osztotta a véleményt, abszurdnak nevezte a menetrendet.

(Borítókép: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Rovatok