Index Vakbarát Hírportál

Így szurkoltak tegnap a magyar politikusok

2021. június 16., szerda 10:57

Portugália ellen a szinte telt házas Puskás Arénában játszotta első mérkőzését a magyar válogatott a 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokságon. A stadionban és azon kívül is szurkoltak magyar politikusok.

Orbán Viktor miniszterelnök Dzsudzsák Balázs társaságában, a VIP-páholyban követte figyelemmel a háromgólos portugál sikert hozó meccset. A debreceni futballista korábban jelezte, hogy szerinte még tudna segíteni a válogatottnak, de Marco Rossi szövetségi kapitány nem számolt vele.

Karácsony Gergely főpolgármester a nézők között bukkant fel Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettessel és Kukorelly Endre íróval.

Varga Judit igazságügyi miniszter többször is posztolt, már a kezdést megelőzően dekázós képpel hangolt. A tárcavezető szerint tíz évvel ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy Magyarország „visszatérő szereplője, sőt helyszíne lehet egy Európa-bajnokságnak”, a közelmúltban pedig az volt a kérdés, hogy lehetnek-e nézők a mérkőzéseken, „de mi, magyarok mertünk nagyok lenni, és mertünk nagyot álmodni”.

Gyurcsány Ferenc ugyan nem posztolt meccs közben, de kutyája, Zsazsa magyar győzelmet jósolt. Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje egy kivetítő előtt foglalt helyet, a képeken feltűnt Gy. Németh Erzsébet is.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő magyar mezben érkezett a Puskáshoz:

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje arcfestéssel a helyszínen szurkolt a csapatnak:

Varga Mihály pénzügyminiszter és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára is Puskás Arénában készült képpel jelentkezett a közösségi médiában, Novák Katalinék a stadionnál fotózkodtak.

A szocialista Kunhalmi Ágnes Instagram-sztorijából kiderült, hogy ő útközben, telefonon nézte a közvetítést, míg Ujhelyi István EP-képviselő egy brüsszeli vendéglátóhely teraszán. A jobbikos Gyöngyösi Márton a televízió előtt, párttársa, Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő az egyik fővárosi kivetítőnél szorított a magyar sikerért.

Rovatok