Index Vakbarát Hírportál

Pogba: Bármelyik csapatnak gondot tudunk okozni

2021. június 16., szerda 05:58

A labdarúgó-Európa-bajnokság F csoportjának 1. fordulójában a világbajnok Franciaország 1–0-ra legyőzte Németországot. Didier Deschamps elégedett volt játékosai teljesítményével, Joachim Löw pedig nem hibáztatja a sajátjait a vereség miatt.

Kemény meccs volt, nem hibáztatom a csapatot. Brutálisan intenzív játék volt, mindent megpróbáltunk, a végsőkig küzdöttünk. Nem tudtunk az ellenfél védelme mögé kerülni. Tudtuk, hogy a franciák jól helyezkednek a pálya közepén, ezért próbáltunk inkább a széleken támadásokat építeni

– fogalmazott az Allianz Arénában a ZDF mikrofonja előtt Joachim Löw, aki nem szeretné a szerencsétlen öngólt vétő Mats Hummels nyakába varrni a vereséget.

Az nem újdonság, hogy egyénileg világklasszis játékosokból áll a francia válogatott 

– nyilatkozta Toni Kroos, aki szerint a franciák keveset kontráztak, a németek pedig jól játszottak. Hasonlóan látta Joshua Kimmich is, aki úgy véli, nem a Nationalelf volt a rosszabb csapat, és rászolgáltak volna az egy pontra.

Nagyon jó meccset játszottunk egy nagyon jó ellenfél ellen. Tudtam, hogy a játékosaim készen állnak és felkészültek a harcra. Nem voltunk messze a második góltól, ami biztonságot jelentett volna, de a második félidőben nem szenvedtünk annyit. Ez egy jó mérkőzés volt

– mondta Didier Deschamps.

Bármelyik csapatnak gondot tudunk okozni, a védelmünk és a támadásaink is rendben voltak. Kihasználtuk az üres területeket, jó munkát végeztünk, most ez a legfontosabb

– fogalmazott a meccs emberének választott Paul Pogba a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A franciák szombaton a Puskás Arénában lépnek pályára 15 órától Magyarország ellen, míg 18 órakor Münchenben Portugália–Németország-összecsapást rendeznek.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
F CSOPORT, 1. FORDULÓ
Franciaország–Németország 1–0
München,Allianz Aréna, 13 000 néző. Vezette: Carlos del Cerro (spanyol)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, L. Hernández – Rabiot (Ousmane Dembélé 90+3.), Kanté, Pogba – Benzema (Tolisso 89.), Griezmann, Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
NÉMETORSZÁG: Neuer – Ginter (Can 87.), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens (Volland 88.) – Havertz (Sané 74.), Gnabry (Werner 74.), Müller. Szövetségi kapitány: Joachim Löw.
Gólszerző: Hummels 20. (öngól)

A csoport másik meccsén: Magyarország–Portugália 0–3

(Borítókép: Paul Pogba 2021. június 15-én. Fotó: UEFA / Getty Images)

Rovatok