Index Vakbarát Hírportál

Memphis Depay kemény tárgyalófél volt, de meggyőzte a Barcelonát

2021. június 17., csütörtök 16:10

Memphis Depay egyetlen lépésre van attól, hogy a Barcelona futballistája legyen. A jelenleg a holland válogatottal az Európa-bajnokságon szereplő támadó szerződése lejár a Lyonnál, így ingyen távozhat, és a football-espana.net szerint már meg is állapodott a katalán együttessel.

Alapvetően azt lehetne gondolni, ebben nincs is semmi különös, elvégre nehéz lenne visszautasítani a Barca ajánlatát, csakhogy úgy fest, inkább a spanyol óriásnak kellett elfogadnia Depay óhajait.

A játékos kívánsága volt ugyanis, hogy csak két éves szerződést kössenek egymással, mivel így a 2022-es katari világbajnokságot követő nyáron ismét szabadon igazolható lesz.

A szerződésben nem szerepel opció egyik fél számára sem, hogy automatikusan hosszabbítson, vagyis a feleknek újra asztalhoz kell ülni, amelynek köszönhetően Depay még jobb feltételekkel írhat alá.

A 27 éves futballista egyébként a Juventus, az Internazionale és a Paris Saint-Germain mesés ajánlatát utasította vissza, hogy a Barcelonánál Ronald Koemannal dolgozhasson együtt, akinek az irányítása alatt már szerepelt a holland válogatottban.

Hollandia az Eb első fordulójában 3–2-re legyőzte Ukrajnát, csütörtök este 9 órakor pedig Ausztria ellen játszik.

Rovatok