Index Vakbarát Hírportál

A zágrábi állatkert gibbonjait horvát és cseh szurkolókká változtatták

2021. június 18., péntek 17:24

A horvát főváros állatkertjének egyik majomházában, a gibbonok szabadtéri kifutójában két élelmiszeres dobozt akasztottak a fel. 

Az egyik ételes ládikára a horvát, míg a másikra a cseh zászlót ragasztották fel.

Mindkettőt ugyanazzal a táplálékkal töltötték fel: brokkolival, citrommal, batátával és uborkával. 

Amikor a gibbonok megindultak a dobozok felé, a majomcsapat női tagjai gondolkodás nélkül a horvát dobozból kezdtek falatozni. A 27 éves Kulička (aki egyébként Csehországból érkezett a zágrábi állatkertbe) és nagyobbik lánya, a 6 éves, Fiona háromszor is visszatért a horvát dobozhoz repetázni, de még a 3 éves Dora is ott sündörgött körülöttük.  

Azonban Dora 23 éves édesapja, Kent felborzolta a horvát szurkolók kedélyeit, ugyanis a cseh zászlós dobozból szolgálta ki magát.

Ráadásul ezt a majmot tartják a legmegbízhatóbb tippelőnek. Pontosabban, tartották, mert már korábbi sporteseményekkor is bevetették a zágrábi állatkertben ezt a „rendkívül tudományos”  módszert és akkor még Kent jól teljesített.

Ezen az Eb-n azonban már melléfogott. A horvát – angolon a balkániakra „tippelt”, ellenben az albioniak győztek.  

Damir Skok, az állatkert igazgatója is kellően komoly és zoológiailag megalapozott elmélettel rukkolt elő:

A hím gibbon szándékosan tippel félre, hogy megőrizze a családi békét és így nem bosszantja fel cseh bevándorló majomfeleségét.

Kent, a gibbon apuka pedig holland származású, így a cseh-holland vegyes párnak a zágrábi állatkertben született majomcsemetéi az első generációs horvátok – számol be a 24sata.hr.

A gibbonok és az összes többi főemlős figyelmét felhívjuk arra, hogy a Horvátország–Csehország mérkőzést közép-európai idő szerint ma 18 órai kezdettel rendezik meg Skóciában, Glasgowban, a Hampden Parkban.

Rovatok