Index Vakbarát Hírportál

Rossi az Indexnek: Nincs idő a sebeink nyalogatására

2021. június 18., péntek 16:18

A franciák után a magyar labdarúgó-válogatott is megtartotta a szombati egymás elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatót, amelyen Marco Rossin kívül Nego Loic vett részt.

A szövetségi kapitányt először a francia sajtótájékoztatón elhangzottakról kérdezték, nevezetesen hogy Didier Deschamps remek szakemberként hivatkozott rá.

„Kissé meglepett, hogy egyáltalán tudja, hogy ki vagyok, természetesen nagyon megtisztelő egy világbajnok szakember elismerése. Róla talán nem is kell mit mondanom, bár sok jó csapat van a mezőnyben, szerintem Franciaország a legnagyobb favorit, köszönhetően többek között a földöntúli tehetséggel megáldott Kylian Mbappénak is.”

Az Index kérdése az volt a szövetségi kapitányhoz, hogy a portugálok ellen kedden 3–0-ra elveszített találkozó mentálisan vagy fizikálisan viselte-e meg jobban a magyar játékosokat.

Az utolsó hét-nyolc perc komoly pszichés sérüléseket okozott nekünk, de nem nyalogathatjuk a sebeinket, el kell engedni a múltat, és az előttünk álló feladatokra koncentrálni. Számunkra négy napja kezdődött a torna, hallani sem akarok arról, hogy valaki esetleg elfáradt. Mindent megtettünk az elmúlt napokban, hogy holnap kipihenten és fitten lépjünk pályára, éppen ezért maximális teljesítményt várok el a keret minden tagjától. Büszkévé szeretnénk tenni a szurkolóinkat, még ha ezúttal talán a portugálok elleni összecsapásnál is keményebb meccs vár ránk.

A drukkerek Cristiano Ronaldót ért inzultálását a pályán nem észlelte, ám szerinte a Juventus sztárja a gólörömeivel vívhatta ki a magyar szurkolók haragját. Azzal, hogy a francia csapat letérdel majd a mérkőzés előtt, nem akart foglalkozni, azt azonban elmondta, hogy a mezen található Respect (Tisztelet) felirat szellemében állnak a mérkőzéshez és az ellenfélhez is.

A francia csapat értéke több mint 900 millió euró, a magyaré 75, ez a különbség vélhetően a pályán is látszódni fog. Ennek ellenére jó eredményre törekszünk, ám a legfontosabb, hogy a folyamatos fejlődést, amit azóta látok a csapaton, amióta átvettem, ezúttal is tapasztaljam.

Nego Loic számára különleges lesz a találkozó, hiszen utánpótlásszinten végigjárta a ranglétrát a francia válogatottban – Antoine Griezmann például a szobatársa volt, és a mai napig jó viszonyban vannak.

„Nem volt sok időnk beszélni Antoine-nal, de igaz, hogy sok közös emlékünk van, várom, hogy holnap találkozzak vele a pályán. 

Valóban érdekes meccs lesz a számomra, a családom nagy része például Franciaországban él, én viszont minden erőmmel a magyar csapat sikeréért küzdök majd, ha lehetőséget kapok.”

Végül az Index kérdésére a MOL Fehérvár középpályása a délutáni meccskezdés okozta nehézségekről is beszélt.

Franciaország ellen 20 fokban sem lenne egyszerű játszani, 30-35-ben nyilván még nehezebb lesz, de a hőség bizonyára nemcsak nekünk, hanem az ellenfélnek is gondot okoz majd. Okosan kell felépítenünk a játékunkat, minden bizonnyal többet kell majd futnunk labda nélkül, amit a forróság szintén megnehezít. Ettől függetlenül nekünk nem a körülményekkel vagy az ellenféllel, csakis magunkkal kell foglalkoznunk.

A magyar válogatott szombaton 15.00 órától játssza második Eb-csoportmeccsét a világbajnoki címvédő Franciaország ellen, minden bizonnyal az ezúttal is telt házas Puskás Arénában.

(Borítókép: Kisbenedek Attila / AFP)

Rovatok