Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: Budapest készen áll az Eb-döntő megrendezésére

2021. június 18., péntek 19:02

Mint korábban beszámoltunk róla, a The Times értesülései szerint a szigorú nagy-britanniai beutazási szabályok miatt elképzelhető, hogy a londoni Wembley helyett Budapesten rendezik meg az Európa-bajnokság elődöntőit és döntőjét.

Szijjártó Péter az ATV-nek úgy kommentálta a hírt, hogy eddig csak pletykákat hallottak, hivatalos és félhivatalos megkeresésről sincs tudomásuk.

A »ha«-val kezdődő mondatoknak sem a politikában, sem a futballban nincs értelme. Mert mi lett volna, ha a 86. percben nem pattan meg az a lövés

– utalt a magyar-portugál mérkőzés első góljára a külügyminiszter.

A tárcavezető azt is hozzátette, ha jön egy kérdés, hogy meg tudnánk-e rendezni az Eb-döntőt, akkor Magyarország és Budapest készen áll.

Ha elméletileg föltesszük a kérdést, és játszunk egy olyan játékot, hogy mi lenne ha, akkor nyilvánvaló, hogy Budapest és Magyarország készen állna egy Eb-döntő megrendezésére. Hiszen mi vagyunk az egyetlen helyszín, amely biztosítani tudjuk a teltházat, az igazi, teljes futballélményt, köszönhetően a sikeres oltási stratégiánknak.

Szijjártó Péter szerint infrastruktúra, egészségügy, gazdaság és szervezés szempontjából is vagyunk abban a helyzetben, hogy rövid idő alatt bármilyen sporteseményt meg tudjunk rendezni.

Rovatok