Index Vakbarát Hírportál

José Mourinho Eden Hazard-ról: Elképesztő játékos, az edzésen viszont szörnyű

2021. június 19., szombat 11:42

José Mourinho 2013 és 2015 között dolgozott együtt Eden Hazard-ral a Chelsea-nél, és megvan a véleménye arról, miért nem teljesít a várakozásoknak megfelelően a Real Madridnál a belga támadó.

Az AS Roma új vezetőedzője szerint Hazard kiváló futballista, ám a hozzáállással komoly problémák vannak, az edzésmunkája egyenesen siralmas.

A harmincéves játékos a Chelsea húzóembere volt, 352 tétmérkőzésen 110 gólt szerzett, és 92 gólpasszt adott hét idény alatt, míg a Real Madridnál az elmúlt két évben 43 találkozón csupán öt gólig és nyolc gólpasszig jutott, holott azzal a céllal szerződtették, hogy ő helyettesíti Cristiano Ronaldót.

Mi az igazság Eden Hazard-ról? Csodálatos játékos, ugyanakkor az edzéseken szörnyen teljesít. Képzeljék csak el, milyen futballista lehetne, ha kiemelkedően profi hozzáállással edzene

– mondta Mourinho a talkSPORT-nak, hozzátéve, hogy Hazard remek ember, fantasztikus családapa, olyan, mintha nem is ehhez a játékosgenerációhoz tartozna, nagyon csendes életet él.

Minden reggel elmegy edzésre, de aztán alig dolgozik valamit. Amikor pályára lép, nem egy hét munkáját látjuk viszont, hanem a tehetséget, amivel meg van áldva. Amikor a Real Madridhoz igazolt, azt gondoltam, érzi majd a nyomást, ezért csúcsra járatja magát, sőt még az Aranylabdát is megnyeri. Az edzettségét, a sebességét és az erőnlétét nézve sokkal jobb játékos lehetne, ha rendesen edzene

– mondta Mourinho.

Eden Hazard jelenleg az Európa-bajnokságon szerepel, ahol Belgium két győzelemmel kezdett, így már tovább is jutott a csoportjából, igaz, a támadó mindkét alkalommal csak csereként jutott szóhoz. A belgák a harmadik fordulóban Finnország ellen játszanak hétfőn.

Rovatok