Index Vakbarát Hírportál

Világhírű lett a magyarok bravúros döntetlenje

2021. június 19., szombat 21:13

Mindenkit alaposan meglepett a magyar–francia meccs végeredménye, külföldi sportlapokat szemléztünk.

Aligha van olyan ember, aki komolyan számított arra, hogy Magyarország pontot rabolhat Franciaország ellen a labdarúgó-Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában. 

L'Équipe  Franciaország

Az egyik leghíresebb francia lap újságírói nem voltak elragadtatva a „kékek” teljesítményétől, az összefoglalójuk „Lehetőségek, rontások” címmel jelent meg. Hozzáállásuk érthető, azt várták, hogy Franciaország biztosítja helyét a nyolcaddöntőben a magyarok elleni győzelemmel, ehhez képest már annak is örülhetnek, hogy pontot tudtak szerezni. 

Kicker   Németország

A német újság abszolút tárgyilagosan adott hírt a mérkőzésről. „Meglepetés! Magyarország kiharcolt egy pontot Franciaország ellen!” – szerepelt az oldalukon. „Magyarország hatalmas szívvel küzdött, és pontot tudott rabolni a világbajnokok ellen. A franciák játéka jól működött, ám a kapu előtt nem tudtak érvényesülni” – írták a bevezetőjükben. A németek számára abszolút pozitív ez az eredmény, az F csoportban még semmi sem dőlt el. 

BBC, Sky Sports   Egyesült Királyság

A brit újságíróknak alaposan leesett az álluk a végeredménytől. „Griezmann megmenti a franciákat, a magyarok híres pontot értek el a harsány Budapesten” – írja a bbc.com. Kiemelték a stadion hangulatát, nagyon pozitívan írtak mindenről, már-már ajnározták a magyar válogatottat. Végtére is ez a második telt házas labdarúgómeccs 2020 márciusa óta, valamit pedig tudnak a magyar szurkolók, ha így elragadta a külföldi riportereket a hangulat.

AS, Marca   Spanyolország

„Griezmann, a tűzoltó” – írja az as.com, Spanyolország sportlapja. Rövid, ám lényegre törő cím, ennél jobban nem igazán lehet összefoglalni a mérkőzést. A marca.com is Griezmannt emlegeti mint nagy megmentőt, ám így sem tudják pozitív köntösbe öltöztetni a francia válogatott teljesítményét.

ESPN – Egyesült Államok

Az amerikai sportlap beszámolója alapján Griezmann pontot mentett a franciáknak a remeklő magyarok ellen. Megemlítik Fiola briliáns egyéni megmozdulását, valamint a 67 000 szurkoló fantaszikus örömét a gól pillanatában.

Rovatok