Index Vakbarát Hírportál

Francia szurkoló az Indexnek: Ez a futballromantika

2021. június 20., vasárnap 09:48

A francia szurkolók elismerően beszéltek a magyar labdarúgó-válogatott szombati teljesítményéről – még Münchenben is.

A Portugália–Németország-csoportmérkőzés (2–4) után jómagam is a belvárosba siettem az Allianz Arénából. A spanyol–lengyel összecsapás második félidejét elcsíptem egy bajor vendéglátóhelyiségben, szerencsém is volt, hiszen pont egy szabad asztalt maradt.

A pincér biccentett, biccentettem én is, néhány másodperc múlva pedig már jéghideg sör pihent az asztalomon. Mellettem négy, portugál mezt (három válogatott trikó és egy Benfica-dressz) viselő szurkoló is figyelemmel kísérte az eseményeket, ám már az elején feltűnt, hogy franciául beszélnek.

Hamar szóba elegyedtünk, átültem az asztalukhoz, és az este hátralevő részében csak a labdarúgásról beszélgettünk. Mint kiderült, mind a négyen portugál–francia kettős állampolgárok, közülük egy inkább a franciáknak, három pedig a portugáloknak szurkol majd a szerdai Portugália–Franciaország-mérkőzésen.

Természetesen a franciák budapesti teljesítménye is terítékre került, Marco Rossi csapatának mutatott játéka annyira nem, bevallásuk szerint az eredmény viszont meglepte őket. Számítottak arra, hogy masszívan védekeznek majd a mieink, hiszen a portugálok ellen is bizonyítottak Fiola Attiláék.

Ez a ti napotok volt. Francia vagyok, a franciáknak szurkolók, de pont ettől szép a futball, és ebből van egyre kevesebb. Ez az igazi futballromantika, gratulálok!

– fogalmazott a King Kong becenévre hallgató (a mezén is ez a felirat szerepel) drukker.

Egyikük PSG-ultra, minden hétvégén ott van a táborban, amikor Neymarék játszanak, és külföldre is elkíséri őket. A Ferencváros nevét szinte hibátlanul ki tudta mondani, és hosszasan ecsetelte, hogy Aissa Laidouni milyen jó futballista.

A négy szurkoló körönként kérte a számlát, a fizetést pedig nem akárhogy oldották meg. Négyük bankkártyáját megkeverték, odamentek egy-egy asztalhoz, és arra kértek egy vendéget, hogy húzzon egyet, mintha csak négy kártyalap közül kellene rábökni az egyikre. A kiválasztott kártya vesztett, és már érintették is a terminálhoz.

Azt mondanom sem kell, hogy a budapesti 1–1-es eredmény után az én sörömet is ők fizették...

Rovatok