Index Vakbarát Hírportál

Willi Orbán: Nem szeretnénk elrontani az utolsó meccset

2021. június 21., hétfő 16:34

Hétfőn délután a németek elleni utolsó Eb-csoportmeccsre készülő magyar labdarúgó-válogatott tagjai közül a Bundesligában futballozó Willi Orbán és Sallai Roland nyilatkozott az újságíróknak Telkiben.

Az RB Leipzig hátvédjétől azt kérdeztük, ez lesz-e a legnehezebb meccse a védelemnek, tekintve, hogy a német csapat látványosan agresszívebben támad le – sokszor már az ellenfél tizenhatosánál –, mint a portugál vagy a francia válogatott.

„Való igaz, óriási presszinggel próbálnak labdát szerezni, magasan feltolják a védekezésüket, így talán az eddigieknél is nagyobb koncentrációra lesz majd szükségünk. 

Emellett fontos, hogy a támadóink is megnyissák a területeket és megkönnyítsék a dolgunkat, hogy megjátszhassuk őket.

A franciákra tényleg nem volt jellemző, hogy nagy nyomás alá helyezték volna a labdakihozatalokat, a portugálok viszont próbálkoztak vele, de a szakmai stábnak köszönhetően tudjuk a dolgunkat.”

Orbán ezután elárulta, számára talán a többieknél is különlegesebb lesz az összecsapás, hiszen Németországban született, ott nőtt fel, és a korosztályos válogatottakban is szerepelt.

Ettől függetlenül természetesen minden erőmmel azon leszek, hogy hozzájáruljak Magyarország sikeréhez. Annak ellenére hogy messze a miénk a legnehezebb csoport az Európa-bajnokságon, úgy utazhatunk Münchenbe, hogy megvan az esélyünk a továbbjutásra, az eddigi két találkozón is helytálltunk, nem szeretnénk elrontani az utolsó mérkőzést.

Újságírói kérdésre elárulta: bár rengeteg játékost ismer az ellenfél keretéből, többen csapattársai is voltak az utánpótláscsapatokban, nem igazán tartja velük a kapcsolatot. Kivételt képeznek persze a lipcseiek, akikkel a torna előtt azért „húzták” egymást. Végül a szövetségi kapitányt, Marco Rossit méltatta.

Remek edzőnek és nagyon jó embernek tartom. Tipikus olasz, szenvedélyesen imádja a futballt és a munkáját, ez a mentalitás pedig már ránk is átragadt. Taktikus, szervezett játékot vár el tőlünk, amely a mostani ellenfeleinket elnézve nem csoda, ám mindig a megfelelő stratégiát dolgozza ki, ennek is köszönhető, hogy még versenyben vagyunk.

Sallai Roland felidézte a világbajnok franciák ellen szerzett találatot, amelynél ő volt az előkészítő.

„Sokat készülünk hasonló helyzetekre, pont azért, hogy ha mérkőzésen ilyen szituációba kerülünk, ki tudjuk használni. 

Elképesztő volt az a mámor, ami Fiola Attila gólja után az egész Puskás Arénát átjárta, sohasem felejtjük el azokat a pillanatokat, és visszük magunkkal Münchenbe is, hogy erőt adjon.”

A Freiburg támadója szerint fizikálisan rendben van a csapat, annak ellenére bírni fogja a németek elleni 90 percet, hogy a portugálok és a franciák elleni mérkőzés sokat kivett a játékosokból. Végül elárulta, számára mindegy, hogy Szalai Ádámmal vagy Nikolics Nemanjával alkotja a támadósort, mindkét csatárt nagyszerű játékosnak tartja, akikkel élmény együtt játszani.

A magyar válogatott kedden utazik el Münchenbe, ahol szerdán 21.00 órakor a továbbjutás reményében lép pályára a német válogatott ellen az Allianz Arenában.

(Borítókép: Balogh László / AFP)

Rovatok