Index Vakbarát Hírportál

Magyarok is lobogtatják a szivárványos zászlókat az Allianz Arenánál

2021. június 23., szerda 18:03

Magyarország harmadik Európa-bajnoki mérkőzésére készül, és amire aligha számítottak sokan, Marco Rossi legénységének két forduló után még megvan az esélye arra, hogy továbblépjen a csoportból. Ehhez az kellene, hogy a magyarok szerda este legyőzzék Németországot idegenben.

A mérkőzésnek külön pikantériát ad a müncheni Allianz Arena kivilágítása. Dieter Reiter, a város polgármestere ugyanis azt szerette volna, hogy a stadiont szivárványszínben világítsák ki, ám az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ezt nem engedélyezte, mondván, ez a magyar parlament döntését célozza meg, ami politikai kontextusban értelmezendő.

A döntést sokan kritizálták, egyúttal több német város is jelezte, hogy szivárványszínűre kivilágítják a stadionokat a találkozó idejére, miközben a CSD Deutschland nevű szervezet 11 ezer szivárványos zászlót és négyezer matricát oszt ki a müncheni stadion környékén.

Bár a kezdésig még sok idő van, a zászlók és a matricák is vészesen fogynak, ráadásul nemcsak a németek, hanem a magyarok is lobogtatják rendesen az aréna előtt, ahol lassan minden szivárványszínbe borul.

A magyar szurkolók egy része most is együtt vonul a mérkőzésre: a fanatikusok a Wiener Platzon gyülekeznek, ahonnan fél 7-7 körül indulnak el metróval, az utolsó egy kilométert pedig gyalog teszik meg a stadionig.

A rendőri készültség fokozott, a rendre lovas rendőrök vigyáznak.

Rovatok