Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: Milyen büntetést kapott a pályára berohanó szivárványzászlós ember?

2021. június 26., szombat 16:04

A Németország–Magyarország (2–2) Európa-bajnoki csoportmeccset komoly vita előzte meg az Allianz Aréna szivárványszínű kivilágításáról, amelyet végül nem engedélyezett az UEFA. A magyar himnusz alatt szivárványos zászlóval rohant a pályára egy férfi.

Szijjártó Péter tegnap arról beszélt egy interjúban, hogy ez elfogadhatatlan és visszataszító provokáció volt. A külügyminiszter a szervezők felelősségére is kitért:

Én nagyon-nagyon nehezen tudom azt elhinni, hogy ilyen körülmények után ne lettek volna vagy ne lehettek volna felkészülve az Allianz Arénában biztonsági szempontból a szervezők arra, hogy ilyen ne történhessen meg. Azt gondolom, hogy ez jogosan veti fel annak a gyanúját, hogy ez direkt volt, és onnantól kezdve ez még inkább visszataszító.

A tárcavezető ma újabb Facebook-posztban foglalkozott az esettel.

A szurkolóinkat végig provokáló bajor rendőrök 18 magyar állampolgárt állítottak elő, illetve tartóztattak le. S akkor most jön a kérdés: vajon milyen büntetést kapott a himnuszunk alatt a pályára rohanó és a Himnuszt éneklő csapatunkat gusztustalan módon provokáló szivárványzászlós ember?

– írta bejegyzésében a külügyminiszter.

A müncheni rendőrség az Index kérdésére korábban elárulta, hogy a mérkőzésre érkező kétezer magyar közül kétszázan „problémásabb szurkolói csoporthoz tartoznak”.

Rovatok