Index Vakbarát Hírportál

Még egy rekordot megdöntött a magyar válogatott

2021. június 27., vasárnap 19:06

A valaha volt legnagyobb mobiladatforgalmat tapasztalta saját hálózatán a Magyar Telekom az Európa-bajnokság magyar–portugál és magyar–francia csoportmeccsei alatt, a német–magyar találkozón viszont akadályozta a hálózati forgalmat egy váratlan műszaki hiba – írja a Világgazdaság.

A Magyar Telekom a tervezett karbantartó munkák átütemezésével, a hálózatok és a forgalom folyamatos monitorozásával, valamint helyi kapacitásbővítéssel készült a kontinenstorna idején várt forgalomemelkedésre. A mobil adatforgalmi csúcsokat figyelembe véve a magyar találkozók 5–10 százalékos növekedést hoztak.

A magyar válogatott Portugália és Franciaország elleni mérkőzésének idején a valaha volt legnagyobb adatforgalmat tapasztalták a hálózaton, az Európa-bajnokság előtti napok legforgalmasabb időszakaihoz képest 15–20 százalékos növekedést. A szerdai német–magyar csoportmérkőzés alatt ennyire kiugró forgalmat nem tapasztaltak.

Ennek oka, hogy minden felkészülés és előzetes erőfeszítés ellenére a hálózati forgalmat egy váratlan műszaki hiba akadályozta. A forgalomnövekedéshez jelentősen hozzájárult az online TV platformok megnövekedett forgalma, a forgalom ebben az esetben a magyar érdekeltségű mérkőzéseken ugrott meg jobban. 

A Telenor Magyarország mobilnet-forgalma a labdarúgó Eb mérkőzései alatt átlagosan 13 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A növekedésben jelentős szerepet játszik a viadal mellett a szokásos éves növekedési trend is, ugyanis az Eb előtti hetekhez képest átlagosan öt százalék volt a forgalomnövekedés a magyar érdekeltségű mérkőzésekkor. 

Rovatok