Index Vakbarát Hírportál

Vitray Tamás nézi az Európa-bajnokságot, de már nem közvetítene meccseket

2021. június 27., vasárnap 10:05

Különösebb terve nincs a nyárra, de a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit semmiképp sem hagyná ki Vitray Tamás – írja a Blikk. Az egykori sportriporter a lapnak elárulta azt is, hogy miért nem figyeli már a kollégáit szakmai szemmel, illetve arról is beszélt, hogy miképp hat rá az egyedüllét, miután a közelmúltban véget ért a házassága.

Eddig mindig dolgoztam a nyáron, most viszont csendesebben telik ez az időszak, nincsenek messzemenő terveim. Nézem a meccseket, ahogy majd az olimpiát is, és hogy őszinte legyek, örülök, hogy végre csak le kell ülni a tévé elé és élvezni kell. Nem hiányzik a munka, nem akarok már kommentátorként dolgozni, akkor sem mennék vissza a tévébe, ha hívnának. 89 éves vagyok, már nem is vállalnám

– mondta a Kossuth-díjjal is kitüntetett újságíró.

Szerinte sokan azt hiszik, hogy ez a munka mindössze annyiból áll, hogy az ember beül a hűs szobába jól érezni magát. Holott már előtte három-négy órával ott kell lenni a helyszínen, amit a protokollszerű ellenőrzések követnek. Ezek után jön a felkészülés és az információgyűjtés.

Vitray Tamás több mint harminc év házasságot követően döntött úgy két éve, hogy elválik feleségétől, Kállai Bori színésznőtől. Korábban ő költözött el a közös otthonból új lakásba, és szeret is ott élni. 

Egyedül élek, de ez nem azt jelenti, hogy magányos vagyok. Jönnek hozzám a barátaim, de én is megyek vendégségbe hozzájuk. A gyerekek is jönnek ilyenkor, de az unokákkal nincs közös meccsnézés, igazán azt sem tudom, hogy szeretik-e a focit. Talán a legidősebb fiú igen, ő most 27 éves, és korábban kosarazott 

– árulta el az egykori televíziós.

Rovatok