Index Vakbarát Hírportál

Harry Kane is szivárványos karszalagban lép pályára

2021. június 28., hétfő 22:35

Harry Kane is szivárványszínű csapatkapitányi karszalagban lép pályára a keddi Anglia–Németország mérkőzésen, akárcsak az ellenfél kapusa, Manuel Neuer.

A németek csapatkapitánya első alkalommal a Lettország elleni felkészülési mérkőzésen viselte a szivárványos karszalagot, majd az Európa-bajnokság eddigi összes találkozóján is hordta – Franciaország, Portugália és Magyarország ellen –, miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megvizsgálta, hogy politikai üzenetnek tekinthető-e.

Az angolok a válogatott Twitter-oldalán közölték, hogy Kane is csatlakozik a kapushoz, és ezzel jelzik, hogy kiállnak az LMBTQ-közösség mellett.

A csatár a keddi nyolcaddöntő előtt arról is beszélt, mennyire nyomasztja, hogy eddig egyetlen gólt sem szerzett a kontinenstornán.

Csatárként vannak jó pillanatok és olykor nehezebbek is, de számomra a legfontosabb az, hogy megnyerjük a mérkőzéseket. Az első feladat az volt, hogy továbbjussunk a csoportból, a következő célunk pedig az, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé, akár szerzek gólt, akár nem

– mondta Kane.

Rovatok