Index Vakbarát Hírportál

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 1’

    Zlatko Dalic csapata feketében, a spanyolok tiszta fehérben játszanak. 

  • Spanyolország némi meglepetésre előbb a svédekkel (0–0), majd a lengyelekkel (1–1) is döntetlent játszott, a szlovákokat viszont alaposan kitömték (5–0), így végül megnyerték az E-csoportot.

    A horvátok 1 –0-ra kikaptak Angliától, majd 1 –1-et játszottak a csehekkel, mielőtt a már említett utolsó csoportmeccsüket 3 –1-re megnyerték volna Skócia ellen, a négy pont pedig a D-jelű kvartett második helyéhez volt elegendő.

  • A spanyolokat sem sérülés, sem eltiltás nem hátráltatja a nyolcaddöntőben, Horvátország viszont két kulcsembere nélkül kénytelen ma pályára lépni: Ivan Perisic koronavírusos lett, így őt elkülönítették társaitól, Dejan Lovren pedig a skótok ellen 3–1-re megnyert találkozón megkapta második sárga lapját a tornán, így csak a lelátóról szurkolhat a többieknek.

  • Eddig nyolc alkalommal találkozott egymással a két válogatott, a mérleg nyelve pedig ha csak egy hajszállal is, de a spanyolok felé billen, akik négy alkalommal hagyhatták el győztesen a pályát. Horvátország háromszor nyert, egyszer pedig döntetlen lett a végeredmény.

    Legutóbb a Nemzetek Ligája 2018-as szezonjában randevúztak a csapatok, akkor egy élvezetes találkozón 3–2-re nyertek a horvátok Zágrábban.

  • Sztárokból egyik oldalon sincs hiány, a két szövetségi kapitány, Zlatko Dalic és Luis Enrique az alábbi kezdőknek szavazott bizalmat:

  • Nincs megállás a labdarúgó Eb-n, hétfőn is két nyolcaddöntőt rendeznek a kontinensviadalon. Az első meccsen 18.00 órától a vb-ezüstérmes horvátok a világ- és Európa-bajnok spanyolokkal csapnak össze Koppenhágában. Tartsanak velünk!

Rovatok