Index Vakbarát Hírportál

A budapesti Eb-kudarc után távozik a holland kapitány

2021. június 29., kedd 16:40 | aznap frissítve

A Holland Labdarúgó Szövetség döntése értelmében felbontják Frank de Boer szövetségi kapitány szerződését – számol be a hírről a holland AD napilap. A holland labdarúgó-válogatott tökéletes teljesítményt nyújtott a csoportkörben, majd ezt követően szenvedett meglepően sima vereséget Budapesten Csehországtól.

Frank de Boer mielőtt 2020-ban a holland labdarúgó-válogatott élére lépett volna, hat évig edzősködött az Ajaxnál, továbbá irányította az Internazionale, Crystal Palace és Atlanta United csapatát is. Az 51 éves szakember egy évvel ezelőtt érkezett az Oranjéhoz, ahol Ronald Koeman szövetségi kapitányt váltotta, aki az FC Barcelonához szerződött. 

De Boer 15 mérkőzésen keresztül irányította Hollandia legjobbjait, mialatt nyolcszor sikerült győzedelmeskedniük.

Hollandia nagy reményekkel vágott neki az idei kontinenstornának. A csoportkört szinte hibátlan teljesítménnyel, háromból három győzelemmel teljesítette az Oranje, ráadásul az egyenes kieséses szakaszban könnyebb ágra is került, Csehország várt rá a nyolcaddöntőben. A vasárnapi Puskás Arénában rendezett mérkőzésen azonban De Boer csapata csődöt mondott, rendkívül gyenge mutatott játékkal, simán esett ki a cseh válogatott ellen. A meglepő kudarc után döntött úgy a szövetség, hogy megköszönik a szakember munkáját.  

A Holland Labdarúgó Szövetség tájékoztatására hivatkozva az AD azt írja, a cél, hogy a szeptember elején folytatódó világbajnoki selejtezőkre már megtalálják az új kapitányt.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok