Index Vakbarát Hírportál

Megsérült az angolok legendája, miközben a gólt ünnepelte

2021. június 30., szerda 11:45

Anglia 55 év után először tudta kiejteni Németországot egy nagy tornán – igaz, 1966-ban nem kiejtette, hanem a döntőt nyerte meg ellene –, így érthető, hogy az angolok boldogsága határtalan. Gareth Southgate remekül összerakta a csapatát, és bár Jordan Pickford bravúrjai is kellettek, a válogatott megérdemelten nyert 2–0-ra az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, így készülhet az Ukrajna elleni negyeddöntőre.

A szövetségi kapitány emellett annak is örülhetett, hogy Harry Kane a három gól nélküli mérkőzése után végre kapuba talált, a csatár állította be a végeredményt. Az első gólt pedig Raheem Sterling szerezte, aki Gary Lineker mellett egyedüliként mondhatja el magáról, hogy az angolok első három gólját ő szerezte egy nagy tornán.

Gary Lineker egyébként a BBC szakkommentátoraként ott volt a Wembley-ben két másik válogatott legendával, Alan Shearerrel és Rio Ferdinanddal. A trió pedig nem rejtette véka alá az érzelmeit az angolok első gólját követően, úgy ugráltak örömükben, mint a kisgyerekek, közben felváltva kiabáltak, éljeneztek, ujjongtak, amiről szerencsére felvétel is készült. Ferdinand például annyira boldog volt, hogy még az Achilles-ínjét is meghúzta.

A stúdióban egy negyedik legenda is ott volt, ám ő kevésbé tűnt vidámnak, mozdulatlanul nézte eseményeket, ami persze érthető, mivel a Tottenham korábbi legendás csatára, a német Jürgen Klinsmann volt az.

Rovatok