Index Vakbarát Hírportál

Az angol kormány arra kéri a szurkolókat, ne legyenek ott a következő Eb-meccsen

2021. június 30., szerda 15:04

Az angol labdarúgó-válogatott kedden 2–0-ra legyőzte Németországot, ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol Ukrajna lesz az ellenfele. Gareth Southgate együttesének először kell elhagynia Angliát a kontinenstornán (eddigi négy meccsét kivétel nélkül a Wembley-ben játszotta), a csapat útja pedig Rómába vezet, ahol szombaton lép pályára.

Ez biztosan érzékenyen érinti az angol szurkolókat, akik aligha drukkolhatnak élőben kedvenceiknek a Stadio Olimpicóban, mivel az Angliából érkezőkre rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak Olaszországban a koronavírus-járvány miatt. 

Először is mindenkinek negatív tesztet kell produkálnia indulása előtt 48 órával, aztán érkezéskor ezzel együtt is ötnapos karanténba kell vonulnia. 

Ez azt jelenti, hogy aki egy nappal a németek legyőzése után, azaz szerdán kel útra Rómába, az leghamarabb vasárnap szabadulhat a házi őrizetből, tehát a szombati meccset maximum a hotelszobájában nézheti meg.

Aki megszegi a szabályokat, azt akár háromezer euróra is megbüntethetik. Ráadásul a visszatérőkre újabb tíz nap karantén vár az Egyesült Királyságban, igaz, ebből öt nap után szabadulni lehet negatív teszttel.

Anne-Marie Trevelyan miniszter is arról beszélt a Skynak, hogy semmiképp sem javasolja honfitársainak az olaszországi kiruccanást, így a válogatott csakis a Rómában és környékén élő angolokban bízhat, akiknek az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) is megpróbál biztosítani néhány belépőt.

A németek elleni nyolcaddöntőt mintegy negyvenezer szurkoló tekintette meg a Wembley-ben, ami körülbelül félháznak felel meg, az elődöntőre és a döntőre hatvanezerre emelik a maximális létszámot.

Rovatok