Index Vakbarát Hírportál

Majdnem összeverekedtek a francia válogatott játékosok családtagjai a lelátón

2021. június 30., szerda 12:16

Szerencsére eddig nem nagyon fordult elő szurkolói rendbontás a labdarúgó-Európa-bajnokságon, legalábbis tettlegességig egy eset sem fajult. Az UEFA ugyan vizsgálatot indított a Puskás Arénában történt atrocitások miatt, de verekedés eddig sehol sem történt.

Nem sok híja volt, hogy ez a sorozat a bukaresti Franciaország–Svájc-nyolcaddöntőben megszakadjon, de nem hétköznapi focidrukkerek, hanem a játékosok családtagjai miatt. Különösen Adrien Rabiot édesanyja, Véronique volt az, aki nem bírt magával.

A rendes játékidő vége után majdnem nekiment Paul Pogba rokonainak, miközben üvöltve kérte rajtuk számon, hogy a Manchester United középpályása mégis hogyan veszíthette el a labdát a svájciak harmadik gólja előtt. Közben egyébként a két játékos is hevesen vitatkozott a pályán.

Rabiot asszony Kylian Mbappé hozzátartozóit sem kímélte, a PSG csatárának édesapjába azért szállt bele, mert szerinte Kylian túl arrogáns, és meg kellene nevelni. Majd az újságírók felé fordult, akiket egyes beszámolók szerint meg akart támadni, szerinte ugyanis kivételeznek a támadóval, és akkor sem kritizálják, amikor kellene.

Véronique dührohama mintegy húsz percig tartott, a többi játékos családtagjainak beszámolója szerint azonban ez csak válaszreakció volt tőle. Amellett, hogy sokkolta őket a viselkedése, azt is elmondták, hogy korábban Pogba családja szidalmazta Adrien Rabiot-t a hibái miatt, mindezt annyira indulatosan, hogy a biztonsági személyzetnek is közbe kellett lépnie. 

Rovatok