Index Vakbarát Hírportál

Az UEFA két Eb-rendező városban is letiltotta a szivárványszínű reklámokat

2021. július 3., szombat 14:24

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a helyi jogszabályokra hivatkozva az Európa-bajnokság szentpétervári és bakui helyszínein letiltotta a LMBTQ-közösség szivárványszíneit használó reklámokat – írja a BBC. Az egyik főszponzor, a Volkswagen sajnálja a lépést.

Az Európa-bajnokság több szponzora is szivárványszínű hirdetéseket használt a pályaszéli reklámtáblákon. Szentpétervár a Svájc–Spanyolország negyeddöntő otthona volt, Bakuban szombaton lesz a Csehország–Dánia összecsapás.

Az UEFA azt is közölte, hogy teljes mértékben támogatja a tolerancia és a sokszínűség tiszteletét kifejező üzenetek megjelenítését, melyeket engedélyeztek a müncheni és római negyeddöntőkön.

A szövetség szerint a Volkswagen kivételével az összes szponzor úgy döntött, hogy a torna hátralévő részén nem használják a szivárvány színeit, mert június 30-án véget ért a Pride-hónap.

Korábban a Németország–Magyarország csoportmeccset vita előzte meg az Allianz Aréna szivárványszínű kivilágításáról, amit végül nem engedélyezett az UEFA. A magyar himnusz alatt egy férfi szivárványos zászlóval rohant a pályára, a müncheni hatóságok vizsgálják az ügyet.

Rovatok